Túljelentkezés diákmunkásból

Városunk idén is csatlakozott a kormány Nyári diákmunka programjához. A meghirdetett 60 helyre 74 diák jelentkezett. Dr. Fülöp György polgármester és dr. Juhos Szabolcs jegyző köszöntötte első munkanapjukon a nyári munkát vállaló tanulókat, akik az önkormányzatnál, valamint annak öt intézményénél, és három cégénél töltenek majd két hetet. 

- A diákmunka programba a 16.-ik évüket már betöltött, és még 25 éves kort el nem ért diákok jelentkezhetnek - mondja Erdei Péterné, a Polgármesteri Hivatal személyzeti és munkaügyi munkatársa. - Idén 74-en jelentkeztek, ami nagyon meglepő, mert ez pontosan a kétszerese az előző évi jelentkezők számának. A diákok szakképzettséghez nem kötött feladatokat látnak el részmunkaidőben, 6 órás foglalkoztatottságban. Fizetésként a minimálbér időarányos részét kapják. A munkabér a kormány által támogatott összeg, ez nem terheli a cégeket. Mivel a diákok szja-mentesek, így a keresetükből csak a 13% szociális hozzájárulási adót vonják le. 

- A Polgármesteri Hivatalban dolgozok majd a szociális osztályon, a bejövő és kimenő levelek iktatásával fogok foglalkozni - mondja Lidák Eszter. 

- Ki akartam próbálni magam egy kicsit a munka világában, ami így nagyon közhelyesen hangzik, de szerettem volna egy kis változatosságot, aktív pihenéssel tölteni a nyarat. - A rendelőintézetben fogok dolgozni, a betegirányítás, a sorszámok kiadása a feladatom - mondja Balla Zsófia. 

- Nálam a pénzkeresés volt az első szempont, valamint az is, hogy kicsit megkomolyodjak, és átlássam a munkaerőpiacot, mivel lassan felnövök, és tudnom kell, hogyan működnek ezek a dolgok. A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalban 4, a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtárban 8, a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központban 4, a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központban 6, a Tiszaújváros Városi Rendelőintézetben 8, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvodában 8, a Tiszaújvárosi Sport Park Nonprofit Kft-nél 7, a Tisza- Szolg 2004 Kft-nél 13, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft-nél pedig 2 diákmunkás dolgozik két hétig. 

SPB 

0
Temetővilágítás
Zárógondolatok a fesztiválról

Kapcsolódó hozzászólások