Versenyeztünk és dobogósok lettünk!

Chemistrió nevű háromfős csapatunkkal jelentkeztünk a MOL PetChem többfordulós kémiaversenyére. Nulladik fordulóval kezdődött a több mint 60 jelentkező csapat megmérettetése. Ekkor egy kvíz kitöltése és a csapatnevünkhöz egy logó tervezése volt a feladatunk. Az első akadályt jól vettük, bekerültünk a vetélkedő első fordulójába, amire a TVK történetét olvasgatva és felkészítő tanárunk, 

Kalóz Éva néni segítségével érdekes kísérletek elvégzésével készültünk. A versenyen először egy előadást hallottunk, ahol a hulladékok fajtáival ismerkedtünk meg, majd busszal körbejártuk a MOL Petrolkémia Zrt. területét. A kísérő szakember rengeteg információval látott el bennünket. Folyamatosan figyeltünk, jegyzeteltünk, hogy a nap végi tesztet minél sikeresebben tudjuk megoldani, ahol olyan jól teljesítettünk, hogy továbbjutottunk! A második forduló is egy előadással kezdődött, mely a FER-tűzoltóság működéséről és történetéről szólt, aztán előadtunk az általunk előzetes feladatként elkészített prezentációt, melynek a témája a biztonság volt. Igyekeztünk az egyébként komoly témát némi humorral oldani, és azt bemutatni, hogy mi hogyan vigyázunk a biztonságunkra egy kémiaórán. A napot lezáró teszt előtt érdekes kísérletet végeztünk a versenyzők részére berendezett kis laborban. Például megpróbáltunk minél több hurkapálcikát átszúrni egy lufin, anélkül, hogy az kipukkadna. 

Aztán elérkezett a nap vége, és vele a teszt is. Idegőrlő várakozás után tudtuk meg az eredményt: ismét továbbjutottunk! Ez eddigi életünk egyik legjobb pillanata volt. A döntőt a Derkovits Művelődési Központban rendezték, amire ismételten előzetes feladatot kaptunk. Ezúttal egy képregényt kellett készítenünk arról, hogy szerintünk milyen lesz a föld 100 év múlva, majd egy prezentáció formájában kellett előadni, amit próbáltunk ismét némi humorral fűszerezni. Nagyon jó érzés volt, amikor a zsűri és a közönség is nevetett a poénokon. A szervezők most is érdekes feladatokkal készültek: kerestünk QR-kódokat a helyiségben, majd azokat beolvasva megkaptuk egy kísérlet receptjét, melyet el kellett készíteni; képrejtvényeket, anagrammákat kellett megfejteni; villámkérdésekre kellett válaszolni, végül jól szórakoztunk az activityn és nem utolsó sorban sok pontot is sikerült gyűjtenünk vele. 

Csodálatos érzés volt hetedikesként a harmadik helyet megszerezve a színpadon állni az eredményhirdetésen. Felejthetetlen élményben volt részünk, amiért végtelenül hálásak vagyunk a szervezőknek és Éva néninek, aki mindvégig segített és szurkolt nekünk. Biztosak vagyunk benne, hogy soha nem fogjuk elfelejteni. 

A Chemistrió csapata: Csomós Kata, Katlan Zoé, Kalu Nóra a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7.b osztályos tanulói 

0
Eötvös-diák a Mentoroknál
Központi írásbeli felvételi vizsga a Tiszaújvárosi...

Kapcsolódó hozzászólások