Újra volt energia, játék, lendület

KOSÁRLABDA. Huszonhat pontos győzelmet aratott a Phoenix az Atomerőmű SE U23 ellen. A hazai találkozóra nagyon készült a csapat, hiszen jó erőkből álló ellenféllel kellett felvenni a küzdelmet, de sikerült.
Phoenix KK - Atomerőmű SE U23 88-62 (15-18, 25-18, 23-14, 25-12)
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bán Tibor (15/12), Lakatos Máté (17/6), Molnár Bence (3/3), Okoh Victor Kelechi (6), Kocsis Zalán (10/3). Csere: Czimer László Adrián (-), Csák Bence (5), Demkó Milán (-), Orliczki Mátyás (3/3), Kiss Kolos (15/3), Gáspár Balázs (10), Kovács Zoltán (4). Vezetőedző: Lekli József. 

Meglepték a Phoenixet a vendégek, akik nagy motiváltsággal indították a mérkőzést, és szinte végig hátrányba kényszerítették a hazaiakat az első negyed során. A hategységes előnyig is eljutottak, azonban - mindenekelőtt Bán, valamint Kiss találataira támaszkodva - elérhető távolságban sikerült maradni. A második etap a Phoenix fokozatos térnyerését hozta. A gólgazdag szakaszban 8-an is eredményesek voltak a fiúk közül, ennek köszönhetően a negyedik percben Lakatos Máté büntetővel egyenlített, majd Kocsis duplájával a vezetést is átvette. Egy újabb remek futással hétpontos előny alakult ki, amit azonban kisebb zavar követett, és a jól küzdő Paks felzárkózhatott (33-32). Lekli edző egy időkéréssel rendezte a sorokat, így előnnyel fordulhatott rá a második félidőre az Újváros (40-36). Bár a vendégek valamivel jobban kezdték a harmadik negyedet, ez a felvonás már egyértelművé tette a Phoenix fölényét. 

Lakatos Máté az első három percben két duplával és egy távolival tartotta lendületben a csapatot, ami után a vendégek még egyszer fel tudtak jönni három pontra, de aztán a tiszaújvárosiak 12-0-os rohanása következett (59-44). Az etap hajrájában ismét érkeztek a paksiak találatai, de Gáspár ketteseivel egy még mindig magabiztos, tizenhárom egységes maradt a vezetés (63-50). A záró negyed képét már nem sokkal a kezdés után meghatározta, hogy előbb Lakatos, majd Kocsis talált be egy-egy hármassal, s mindezt Kelechi látványos zsákolása követte (71-50). A gólszegény középső szakaszban a vendégek még visszajöttek tizenhét pontra (76-59), de a hajrát ismét uralni tudta a Phoenix. 

A legtöbb pontot Lakatos Máté érte el (17/6 pont, 6 lepattanó, 4 assziszt, 2 kiharcolt fault), de nagyon hasznosan játszott Kiss Kolos is (15/3 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 5 assziszt, 3 kiharcolt fault, 1 blokk), és Kocsis Zalán dupla-duplájára sem lehetett panasz (10/3 pont, 14 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault). Remekül triplázott Bán Tibor (15/12 pont, 3 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt, 1 kiharcolt fault), és elérte a tíz pontot Gáspár Balázs is (10 pont, 5 lepattanó, 1 assziszt, 2 kiharcolt fault, 1 blokk). 

Lekli József: Először is gratulálok a csapatomnak, nagyon kellett nekünk ez a győzelem, nagyon kellett, hogy visszatérjünk erre az útra. Újra volt energia, volt játék. Volt egy kis kavar is a fejekben, de ez tényleg csak egy-két percig tartott, és ennek nagyon örülök, mert ebből a gödörből nem volt egyszerű kimászni. Köszönöm a sok szurkolónak, hogy kijött és biztatott minket, mert ez is rengeteget segített. 

Morgen Frigyes: Mindenféleképpen gratulálok a Tiszaújvárosnak, mert nagyon jól játszottak ma. Kellően agresszívek voltak védekezésben, de támadásban is. Az első félidő elfogadható játékot hozott számunkra, a harmadik negyedben azonban sajnos nagyon rossz dobószázalékunk volt, és kialakult egy eléggé markáns különbség a két csapat között. A játékosaim fele „A" csoportos edzésen vett még részt a délelőtt folyamán, a mikrobuszban is utazott négy órát, azt gondolom, egy picit ennek is betudható az a fizikai fáradtság, ami tetten érhető volt a második félidőben. Ez már belehajszolt minket rossz döntésekbe is, rossz kiválasztásokba is, a dobásaink sem ültek úgy. Ez ma egy ilyen nap volt, tanulunk belőle, és dolgozunk tovább, hogy a következő fordulóban ennél jobb formát mutassunk.

0
Krónika 40 - Láb- és kéztörések
Néhány napig még nyitva

Kapcsolódó hozzászólások