Tiszaújvárost szolgálták

Nyugállományba vonulása alkalmából újabb két személy vette át a képviselő-testület által adományozott Tiszaújváros Szolgálatáért Díj kitüntetést. 

Horváth Géza Józsefné dajka 

Életútja egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei településről, Tiszadorogmáról indult, amit már akkoriban is jelentősen meghatározott a református hitvallás. 1993-tól a városi óvodában helyezkedett el, 2017-ben isteni útmutatásnak, elhívásnak érezte, hogy a református intézmény dadus nénijeként tevékenykedjen tovább pályafutása során. Jelenleg is aktív tagja a Tiszaújvárosi Református Egyházközség gyülekezetének, valamint a Tiszaújvárosi Református Kórus egyik meghatározó egyénisége. Munkáját a kezdetek óta példátlan erővel, alázattal, hittel és mérhetetlen precizitással végezte. Megnyugtató, mindig vidám személyisége, munkabírása, minden apró részletre kiterjedő érzékenysége, szakmai tudása, gyermekszeretete példaértékű. A munkában eltöltött évtizedek alatt óvodások százait támogatta odaadó gondoskodásával, sajátjaként szeretve őket. Óvodapedagógusai segítő jobbjaként tevékenykedett, fontos volt számára az általuk kialakított szabály- és szokásrendszer betartása és betartatása. Esztétikai igényessége kifinomult, amit szeretettel alkalmazott csoportjában és az óvodában egyaránt. Szívesen vett részt dekoráció-, illetve ajándékkészítésben. Munkaköri feladatait kellő önállósággal, kolléganőivel ös szehangoltan látta el. A dajkaképzős tanulók szakmai gyakorlatának mentorálása több alkalommal is feladata volt, melyet lelkiismeretesen, tudásának, tapasztalatának átadásával példamutatóan végzett. Kollégáival mindig törekedett harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolat kialakítására, igazi közösségi ember. Megbízhatóságával, segítőkészségével példa volt a hasonló munkakörben dolgozók számára. Tiszaújváros köznevelésében odaadó, példaértékű, magas szintű felelősségérzettel és hivatástudattal végzett, több mint harmincegy éves szakmai munkája elismeréseként „Tiszaújváros Szolgálatáért Díj" kitüntetésben részesült.


Benőcs Ferencné szakács 

Közalkalmazotti jogviszonya 1998. január 5-én kezdődött a jelenlegi Központi Étterem konyháján, ahol konyhalányként dolgozott. 2018-ban szerezte meg a szakács szakképesítést, és azóta ebben a munkakörben tevékenykedett. Alapfeladata volt az étlapon szereplő ételféleségek előírt mennyiségben, minőségben és időben történő elkészítése, a konyhán dolgozó munkatársak munkájának felügyelete, irányítása. Munkáját mindenkor a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen, pontosan, precízen, a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ és az étterem érdekeit szem előtt tartva végezte. Az étkezőkkel, munkatársaival a személyiségéből fakadóan kitűnő, empatikus kapcsolatot alakított ki és tartott fent. Hozzáállására, munkavégzésére sosem volt panasz. Kötelező munkaköri feladatain túl az étkeztetés területén jelentkező többletfeladatokból is sokat vállalt. A szociális szférában megrendezett városi rendezvények vendéglátási feladatainak aktív résztvevője volt, fontos szerepet töltött be a finom és jó minőségű ételek elkészítésében. Gyors, határozott munkavégzése során mindig szem előtt tartotta a munkakörével kapcsolatos jogszabályokat. Munkájában következetes, rendszerető, határozott egyéniség. Magatartásával elősegítette az intézményi feladatok mindennapi gördülékeny, hatékony megoldását. Segítőkész, megbízható munkatárs, akire kollégái és vezetői mindig számíthattak. Tiszaújváros közszolgálatában végzett, több mint 26 éves, színvonalas, lelkiismeretes munkájának elismeréseként „Tiszaújváros Szolgálatáért Díj" kitüntetésben részesült.

0
Engedjük közel a gyereket a pénzhez
Nőnapoztak a szépkorúak

Kapcsolódó hozzászólások