Tapasztalat: halban gazdag

Bár a hivatalos idényzáró versenyt már megrendezte a Zabos Géza Horgász Egyesület, a hagyományoknak megfelelően az egyesület tisztségviselőinek, halőreinek háziversenye zárta a hétvégén a horgászszezont. Évente két alkalommal - gyermeknapon a gyerekeknek és ilyenkor, a tisztségviselőknek, halőröknek - lehet legálisan horgászni a Dísztavon. Akkor is versenyszerűen. Pedig lehetne többször is, mondják sokan, hiszen halban gazdag a víz. -

Az elmúlt évekhez viszonyítva az idei év elég gyenge, de tapasztaltuk már, hogy nagyon sok és szép méretű hal él ebben a vízben - mondta Nagy Rajmund, az egyesület versenyfelelőse, aki most nem szervezőként, hanem versenyzőként állt a tóparton, és már jó pár pikkelyes vergődött haltartójában. De nem mindenki lehetett elégedett. Talán a hirtelen lehűlt levegő, vagy a viszonylag erős déli szél miatt, kevesen szákolhattak valamirevaló halat. 

- Eddig egy bodorkát fogtam, pedig próbálkoztam kukoricával, igazából mindennel, de nem volt szerencsém még - mesélte Kincses Anna Rozi, a verseny egyetlen hölgy résztvevője. Az egyesület elnökét, Kiss Bélát is elkerülte a szerencse, talán nem véletlenül, hiszen a 13-as horgászhelyet húzta ki magának. - Nem vagyok babonás, de eddig úgy tűnik, nem egy jó helyet húztam - mutatta üres haltartóját Kiss Béla. - Vagy pedig nem tudok horgászni, ez a másik lehetőség - tette hozzá mosolyogva az elnök. Egészen más okból mosolyoghatott Horváth Sándor, az egyesület halőre, aki a tó napos oldalán horgászott. 

- A nap szépen süt, jó idő van, úgyhogy hol máshol, ha nem a tóparton lennénk - mondta Sándor, akinek egyébként sem volt oka panaszra. - Eddig hat kárászt fogtam, szép termetesek, olyan 80 dekásak. De van itt a tó másik végén egy ponty, és úgy hallottam, hogy szemközt fogtak egy nagyobb harcsát is, úgyhogy nem tudom, hol állok a versenyben. A legvégén az elején állt Sándor, mert az említett harcsa 4,5 kilós volt, de kárászai több mint 5 kilót nyomtak, s ezzel ő nyerte a versenyt. 

f.l.

0
A vértanúkra emlékeztek
Visszatér a visszaváltás

Kapcsolódó hozzászólások