Szép búcsú a hazai pályától

KOSÁRLABDA. A Dunaharaszti együttesét fogadta idei utolsó hazai bajnokiján a Phoenix KK. A cél egyértelműen a győzelem volt, és nem is kellett csalódniuk a szurkolóknak, hiszen végig vezetve 25 pontos sikert aratott az újvárosi együttes.
Phoenix KK - Dunaharaszti 81-56 (22-15, 21-16, 19-7, 19-18)
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bán Tibor (9/3), Lakatos Máté (13/9), Lakatos Péter (-), Gáspár Balázs (8), Kocsis Zalán (5). Csere: Czimer László Adrián (4), Csák Bence (13/9), Demkó Milán (-), Orliczki Mátyás (14/3), Molnár Bence (3/3), Okoh Victor Kelechi (6), Kovács Zoltán (6). Vezetőedző: Lekli József. Nyolcan is eredményesek voltak a hazaiak közül az első etapban, tehát már ekkor egyértelművé tette a Phoenix, hogy motivált, és nem fogja félvállról venni a mérkőzést. Döntő mértékben még nem sikerült ellépni a jól küzdő riválistól, de a Bán-Kelechi-Kovács trió találatai révén hétpontos vezetéssel zárult a negyed. 

A vendégek a második szakasz elején nagyon gyorsan felzárkóztak (22-20), ám előbb Gáspár dupláival megmaradt az előny, majd Molnár, Lakatos Máté és Csák dobásai teremtettek ismét magabiztos vezetést (43-31). Elejétől a végéig a Phoenix uralta a pályát a harmadik negyedben. Csák és Orliczki vezérletével fokozatosan távolodott a vendégektől, és újabb tizenkét egységgel toldotta meg a különbséget (62-38). A záró felvonásban felpörgött a Dunaharaszti játéka is, kiegyenlítetté vált a két csapat teljesítménye. A negyed közepén, 76-47-nél megközelítette ugyan a harmincegységes előnyt a Phoenix, ennél távolabb azonban nem sikerült ellépnie. 

Mindenesetre ezt az etapot is megnyerte - ezúttal Orliczki és Kocsis főszereplésével -, és végül 81-56-os győzelemmel zárhatta le a mérkőzést, megőrizve hazai pályán a veretlenségét. Remek lepattanózással és a mezőny legjobb teljesítményével járult hozzá a győzelemhez Kocsis Zalán (5 pont, 13 lepattanó, 3 szerzett labda, 2 assziszt, 3 kiharcolt fault, 1 blokk). Nem sokkal maradt el tőle Lakatos Máté (13/9 pont, 5 lepattanó, 5 assziszt, 3 kiharcolt fault), ponterősen játszott Orliczki Mátyás (14/3 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt, 4 kiharcolt fault), és szépen termelte a pontokat Csák Bence is (13/9 pont, 1 lepattanó, 1 assziszt, 2 kiharcolt fault). Lekli József: Gratulálok a csapatnak, sikerült megnyernünk utolsó hazai mérkőzésünket ebben az évben. Most jön még két idegenbeli találkozó. Fontos volt, hogy megőrizzük a hazai pálya veretlenségét, és ez sikerült. Védekezésben nem voltunk rosszak; volt egy-két apró hiba, de az 56 kapott pont jó. Dobtunk 81-et - úgy érzem, egy kicsit nyögvenyelős volt a támadójátékunk, de megvoltak a helyzeteink. 

Egy kicsit jobban kell figyelni, és ezeket be kell dobni. Én továbbra is úgy érzem, hogy ebben a csapatban van még valami, ami nem tört át úgy istenigazából, van valami gát, aminek át kellene törnie. Remélem, ez a következő két meccsen megtörténik, hogy a 2024-es évet megfelelő önbizalommal és magabiztossággal kezdjük el. Még egyszer gratulálok a csapatomnak. Ughy Albert: Gratulálok a tiszaújvárosi csapatnak, teljesen megérdemelten nyertek. Azt gondolom, egy kicsit hitetlenek voltunk, nem voltunk eléggé bátrak sem védekezésben, sem támadásban ahhoz, hogy itt meglepetést tudjunk okozni. A tiszaújvárosi csapat profin van felépítve, kőkeményen kihasználták minden hibánkat, elöl és hátul. Egy kicsit azt sajnálom, hogy ilyen nagy lett a különbség. Csináltunk azért jó dolgokat, de nagyon fiatal csapat vagyunk, évek kellenek ahhoz, hogy meccsrutint szerezzenek nálunk a fiatal játékosok. Ezen dolgozunk, megpróbálunk menni előre. 

0
Ülésezik az önkormányzat
A tér készen áll

Kapcsolódó hozzászólások