Sikeres élelmiszergyűjtés

Sikerrel és több száz tonnányi adománnyal zárult az év legnagyobb élelmiszergyűjtő kampánya a hétvégén. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület háromnapos akcióján az ország 356 áruházában gyűltek az adományok, köztük a tiszaújvárosi TESCO-ban is. Míg az országban 342 ezer, addig nálunk 911 kg tartós élelmiszer gyűlt össze. A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ évek óta részt vesz az Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtő kampányában. Idén is ők segítettek gyűjteni, dobozolni, pakolni és szortírozni a felajánlásokat. 

- A lelkesedés nem másabb, mint az elmúlt években, sokan jönnek és adományoznak - mondja Besenyei Zsófia, a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője. 

- Többségében rizst, lisztet, cukrot és olajt kaptunk, de van, aki bébiételt és édességet hozott. Azok a rászoruló családok, akiknek ezeket elvisszük majd, mindennek örülnek, minden nagy segítség számukra. Ezeket az adományokat a tiszaújvárosi nélkülözőknek fogjuk eljuttatni még a karácsonyi ünnepek előtt. Ilyenkor, az ünnepek közeledtével megnő az adományozási kedv. Jól látszik ez a számokon is. Tiszaújvárosban 911 kg élelmiszer jött össze a három napos kampány során. Ez 200 élelmiszercsomag összeállítására elegendő mennyiség.

- Nagyon sok ember nélkülöz sajnos, és ha már csak egy picit is megtehetem, akkor szeretnék segíteni - meséli Paróczai Csaba, miközben néhány csomag tartós élelmiszert pakol az önkéntesek asztalára. 

- Minden évben így teszünk, a gyereket is így nevelem, ez nagyon fontos. Igyekszünk nem csak ilyenkor, hanem egész évben jótékonykodni, amennyire tudunk. Tavaly az ársapkák és a mennyiségi korlátozások jelentős visszaesést okoztak az adománygyűjtésben, idén viszont rekordközeli eredménnyel zárult az országos akció, tudtuk meg Nagygyörgy Andrástól, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatójától. 

- 342 ezer kilónyi felajánlás érkezett szerte az országban, ez 42%-kal több mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy percenként 44 darab 5 kilós élelmiszercsomagot adtak össze a vásárlók. Ezzel a számmal sikerült megközelíteni a 2021-ben elért 348 ezer kilós rekordot is. A felajánlók biztosak lehetnek abban, hogy a környéken élő nélkülözőket segítik, hiszen mindig az adott környéken osztják szét a felajánlásokat a helyi karitatív szervezetek. Tiszaújvárosban a Humánszolgáltató Központ segít ebben, már a következő hetekben elkezdik kiosztani. Az országnak ezen a területén több nélkülözőnek kell segítenünk, azonban több áruházból is tudjuk menteni napi szinten az élelmiszert, így itt nagyobb mennyiségeket osztunk ki, mint az ország nyugati felében. A célunk az, hogy az év utolsó két hónapjában összesen 500 ezer adománycsomagot juttassunk el a rászorulókhoz, ezért igyekszünk mindent megtenni. 

venna 

0
Mézeskalács Szederkényben
Bálozott a Napraforgó Alapítvány

Kapcsolódó hozzászólások