Rajzolj és alkoss!

A Hamvas Béla Városi Könyvtárban évek óta működik a Rajzolj és alkoss velünk tehetséggondozó műhely. Alsóosztályos gyerekek alkotnak itt, mindig más és más technikával. A könyvtár rendhagyó kiállításán mi is bepillanthatunk a kulisszák mögé, megnézhetjük, mi minden történik a foglalkozásokon, hisz a tárlat a legtehetségesebb gyermekek műveit mutatja be. Festenek, vágnak, ragasztanak, rajzolnak, szinte nincs olyan kézműves technika, amit még ne próbáltak volna azok a gyerekek, akik részt vesznek a Rajzolj és alkoss velünk foglalkozásokon. A legtehetségesebb művészpalánták alkotásait most egy csokorba gyűjtötték. Ám nem csak művek kaptak helyet a falakon, fotók is mesélnek a közösen megélt élményekről. 

- Négy éve járok ezekre a foglalkozásokra, és azért szeretem, mert itt tényleg kreatívnak kell lenni - mondja Pilipár Dorka. 

- Festeni szeretek a legjobban, de itt sok mindent kipróbálhatok, és büszke vagyok rá, hogy az én alkotásomat is kiállították. 

- A foglalkozásokon megtanultam szépen festeni és művészkedni - mondja Gremsperger Gitta. 

- Otthon is sokat rajzolok, nagyon szeretek, mert olyankor az a legjobb érzés, hogy el tudok benne merülni. A tehetséggondozó foglalkozásokat Dányádiné Barnóczki Ulrike vezeti, aki nem csak gyermekkönyvátoros, művészeti végzettsége is van. Így adott volt, hogy a kettőt ötvözze, és valami egyedit hozzon létre belőle. Így született meg a Rajzolj és alkoss velünk, ami tanítja és fejleszti is a gyerekeket.

- Igyekeztem változatos technikákat megmutatni a gyerekeknek, linómetszés, steampunk, kollázs, de fényárnyék portrét is készítettünk már - kezdi Ulrike. 

- Emellett próbáltam minden tudásomat átadni, tanultunk például Picasso életéről és munkásságáról, és nagyon örülök, hogy nyitottak voltak rá a gyerekek. Mindig bővül egy kicsit a csoport, vannak, akik kiöregednek és bejönnek az újak, a kisebbek, de mindig színes egyéniségek jönnek hozzánk. Hamar észrevenni, hogy ki az, akit igazán beszippant az alkotás és később is az élete része lesz, mert látni, ahogy belemélyülnek a munkába. Őszintén szólva, az évek alatt nagyon a szívemhez nőttek ezek a gyerekek. 

venna

0
Szerszámadomány
Hunyadis mozaik: kirándulás, nyelvészet, tánc

Kapcsolódó hozzászólások