Posta helyett postapont

Tiszaszederkényben zárult a képviselő-testület múlt heti közmeghallgatás-sorozata. Ahogy általában, most is aktívak voltak a városrész lakói. A legnagyobb probléma a posta hiánya, de egy postapont működtetésével ez orvosolható lenne. Tiszaszederkény legfájóbb problémája jelenleg a posta hiánya. Elsőként erről beszélt Dr. Fülöp György polgármester is. Mint mondta, az ősszel bezárt postahelyet biztos, hogy nem nyitják újra, és a szabályozás miatt a mobilposta szolgáltatás sem jöhet szóba. 

A Magyar Posta Zrt. azonban ajánlott egy másik lehetőséget. - Egy úgynevezett postapont működne az élelmiszerboltban, amire a képviselő-testület már elkülönített 3 millió forintot - mondta a polgármester. - Választ még nem kaptunk rá, de ígéret van arra, hogy ez a probléma megoldódik. Amennyiben mégsem, akkor az önkormányzat fogja megoldani a humánszolgáltató központon keresztül. Megoldásra váró probléma a postán kívül is van. Kerekes Zoltánné például egy hosszú listával érkezett. 

Egyebek mellett a Dés-dűlőbe vezető út felújításának folytatását kérte, javasolta, hogy legyen egységes arculatú fasor a Bocskai úton, bővítsék a térfigyelő kamerarendszert, és legyen újra szervezett lomtalanítás. Kiss Bertalanné a Vasvári úti egyik ingatlanra hívta fel a figyelmet, melyen borzalmas állapotok vannak, és igazi patkányfészek. Bráz György, városunk korábbi polgármestere szederkényi lakosként a Dózsa György úti iskola és a tájház környezetének rendezését javasolta. Ennek első lépéseként szerinte egy járda építésére és egy gyalogátkelő létesítésére lenne szükség a tájháznál. Az önkormányzati hatáskörbe tartozó kérdésekben a polgármesteri hivatal fog vizsgálódni és szükség esetén intézkedni. 

Az egyéb ügyekben pedig továbbítja a felvetéseket, észrevételeket és javaslatokat az illetékeseknek. 

f.l. 

0
Pályaválasztási Expo a Brassaiban
Vízmelegítő termálvíz és napelemes parkoló

Kapcsolódó hozzászólások