Polgármesterjelöltek

Dr. Fülöp György Tiszaújvárosi Lokálpatrióta Egyesület

Dr. Fülöp György
Tiszaújvárosi Lokálpatrióta Egyesület

Tiszaújváros az otthonom, itt nőttem fel és ma is itt élek a családommal. Középiskolai tanárként kezdtem a pályafutásomat, majd igazgatóhelyettes, később igazgató is voltam a helyi gimnáziumban. 18 éve vagyok önkormányzati képviselő és közel 5 éve polgármester. Ismerem településünk erősségeit, de tudom azt is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznünk, hogy városunk élhető maradjon és sikeres legyen a jövőben is. 2019-ben a helyi önkormányzati választáson Önök döntő többséggel szavaztak bizalmat a Tiszaújvárosi Lokálpatrióta Egyesület képviselőinek. Az azóta eltelt 5 évben számos váratlan nehézséggel kellett szembenéznünk, de ezekben a helyzetekben mindig a legjobb tudásunk szerint, a tiszaújvárosiak érdekeit szem előtt tartva igyekeztünk helytállni. 

A válságos időszakokban is biztos kézzel, hozzáértéssel és Tiszaújváros iránti elhivatottsággal végeztük munkánkat. Büszke vagyok az elmúlt 5 évben elért eredményeinkre. Az évtizedes munkával kialakított stabil szociális ellátórendszerünket tovább erősítettük, a pályakezdő fiatalokat, a gyermeket nevelő családokat és a szépkorúakat egyaránt támogatjuk és támogatni fogjuk, hathatós segítséget nyújtva minden élethelyzetben. Korábbi célkitűzéseinket, vállalásainkat nem csak teljesítettük, de számos területen előre léptünk. Takarékos és előrelátó gazdálkodásunknak köszönhető stabil, kiegyensúlyozott költségvetési helyzetünk lehetővé tette, hogy a helyi szolgáltatások színvonalát tovább javítsuk, közterületeinket, középületeinket fejlesszük, és megőrizzük a településünk tiszta, rendezett, esztétikus küllemét. Nemcsak polgármesterként, hanem a 2. sz. választókerület képviselőjeként is dolgozom a városunkért. Ebben a városrészben már a korábbi ciklusban megújult a Munkácsy úti játszótér, az utóbbi években pedig megtörtént a Lévay út 1-11. előtti terület teljes rekonstrukciója, valamint a lakosság igényeinek megfelelően új parkolókat alakítottunk ki a Széchenyi úton. Látjuk, hogy a város teljes területén szükség van a játszóterek folyamatos fejlesztésére, illetve a parkolóhelyek számának bővítésére. 

A 2024-2029-es önkormányzati ciklusra készülve olyan programot állítottunk össze, amely megfelelő válaszokat ad a megváltozott társadalmi és gazdasági körülményekre, a 21. század újszerű kihívásaira. Közös értékeink megőrzése mellett lehetőséget nyújt a megújulásra, a fejlődésre, a minél rugalmasabb alkalmazkodásra, és még közelebb viszi a helyi közügyeket a város polgáraihoz. Célunk, hogy a városalapító nemzedék által megteremtett értékeket megőrizve vigyük át Tiszaújvárost a jövőbe. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a fiatalabb generációk számára a stabil alapokon álló családalapításra, a nyugodt, biztonságos életkörülmények kialakítására. Mi készen állunk a folytatásra, reméljük, hogy az Önök jóvoltából ismét bizalmat kapunk! Elkötelezettek vagyunk a helyi lakosság képviselete és szolgálata mellett. Hiszünk a széleskörű társadalmi párbeszédben és az emberközpontú várospolitikában.

Kenyeres Tamás 
Fidesz-KDNP - Városért Egyesület

54 éves tiszaújvárosi lakos, közgazdász vagyok. A családommal 1997 óta élek Tiszaújvárosban. A lányaim ide születtek, itt nőttek fel, és itt kezdték az iskolájukat. Feleségemmel mindketten Tiszaújvárosban dolgozunk. Harminc éve vagyunk házasok, három lány gyermekünk van, akik közül a két nagyobb már felnőtt és önálló életet él, legkisebb lányunk pedig 15 éves. Mindannyian a miskolci Jezsuita Gimnáziumban tanultak, majd a nagyok egyetemet végeztek Budapesten és külföldön. Az iskoláimat Miskolcon, a főiskolát Salgótarjánban, az egyetemet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végeztem, ahol MBA diplomát szereztem. Emellett mérlegképes könyvelő, nemzetközi adószakértő és okleveles könyvvizsgáló vagyok. 

Életem során két meghatározó munkahelyem volt, a Tiszai Vegyi Kombinát és az Inno-Comp Kft. Az Inno-Comp Kft. alapítása óta, 25 éve a társaság, majd később a teljes csoport gazdasági ügyeinek teljes körű irányítása, szervezése és fejlesztése a feladatom. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy eddigi szakmai munkám elismeréseként 2016-ban Magyar Gazdaságért Díjban, 2023-ban pedig B-A-Z Vármegye Év Vállalkozója kitüntetésben részesültem. Az alábbiakban szeretném megosztani Önökkel néhány gondolatomat képviselőjelölt csapatunkkal és az önkormányzati választással kapcsolatban. Képviselőjelölt csapatunk tagjainak olyan személyeket választottam, akik a maguk területén kiváló szakemberek. Van közöttük orvos, tanár, vállalkozó, közművelődésben jártas személy, közigazgatási szakember, fiatal és idősebb korosztályú jelölt egyaránt. Mind-mind jól ismerik az adott szakterületet. Az egyik fontos szempont volt a képviselőjelöltek kiválasztásakor, hogy az önkormányzatban városunk minden területén hozzáértő képviselők dolgozzanak. 

A jelölteket jobban megismerve, nyugodt szívvel mondhatom, hogy nemcsak szakmailag kiválóak, hanem elképzeléseikkel Tiszaújvárosnak egy 21. századi jövőt tudnak teremteni. Olyan programot állítottunk össze, amely városunkat egy élhető, büszke közösséggé, egy modern európai várossá alakítja. Célunk a népességszám csökkenésének megállítása, a fiatalok letelepedésének elősegítése, a lakosság életminőségének, közellátásának és egészségi állapotának javítása. Annak ellenére, hogy Tiszaújváros hazánk egyik leggazdagabb városa, itt élőkként szomorúan tapasztaljuk, hogy a korábbi városvezetés által elmaradtak a lehetséges fejlesztések. A „Tiszaújváros 2.0" névre hallgató programunk megteremti a város 21. századi működési feltételeit az egészségvédelem, az oktatás és a környezetvédelem területén. Kérem, kérjük bizalmát, hogy megvalósíthassuk elképzeléseinket, programunkat egy élhetőbb, modernebb Tiszaújvárosért! Az önkormányzati választáson támogassa a polgári oldalt, a mi képviselőjelöltjeinket, hogy a helyi emberekért dolgozhassunk és felvirágoztathassuk szeretett városunkat! 

Mi szeretett városunkért vállaltuk a jelöltséget, nekünk Tiszaújváros a fontos. Kérem, hogy szavazatukkal támogassák csapatunkat június 9-én, az önkormányzati választáson!

Kenyeres Tamás Fidesz-KDNP - Városért Egyesület
0
A 2024. évi helyi önkormányzati képviselők és polg...
Egyéni képviselőjelöltek választókerületenként

Kapcsolódó hozzászólások