Pedagógusnapi jubilálók

Az Eötvös emlékplakett idei díjazottja Lukácsné Fróna Mónika angoltanár.

Tanítanak, nevelnek, bátorítanak, támogatnak, és példát mutatnak. Minden év június első vasárnapján a pedagógusokat ünnepeljük. Péntek délután a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium és Kollégium jelenlegi és volt tanárai, egykori vezetői és mostani diákjai gyűltek össze ünnepelni. Az idei tanévben 60 éves a középfokú oktatás Tiszaújvárosban. Nem csak a jelenlegi, hanem az egykori tanároknak, intézményvezetőknek is meghatározó pont az életükben a helyi gimnázium. 

- Én a legjobb helyre kerültem a kilencvenes években ide Tiszaújvárosba. Az egész életem a sportról, a diákokról és a nevelésről szólt. Nagyon szép emlékeim vannak az Eötvösről. Itt megtaláltam azt a közeget, lehetőséget és barátokat, amire nagyon büszke vagyok. Mind a mai napig gyakran visszajárok a suliba. A mostani pedig egy remek alkalom arra, hogy a régi kollégákkal találkozzak - mondta Szendrey Tibor egykori testnevelő tanár. 

Megható monológ a diák - pedagógus viszonyról, poénos próza a jövő digitális tanóráiról. Szavakkal, énekkel, különleges dallamokkal köszönték meg a tanulók a tanárok áldozatos munkáját. Az ünnepi műsorban egy rendhagyó interjú is helyet kapott. Az intézmény egykori vezetői gyűltek össze egy pódiumbeszélgetésre. Műhelytitkok, múltidézés, személyes élmények, érzések, kötődések, oktatásbeli változások. Minden az egykori iskoláról a „Kunbéláról", az Eötvös gimiről szólt a nosztalgia jegyében. Az iskola volt igazgatóinak - Suba Péter, Vanyó István, dr. Fülöp György, Pogonyi-Simon Edit, Erdélyi Lajos - áldozatos munkáját egy különleges emlékéremmel is megköszönték. Idén az iskola legrangosabb díját, az Eötvös emlékplakettet Lukácsné Fróna Mónika angoltanár kapta. 

O.K.

0
Nyugdíjas diákok
Diák, tanár, igazgató, fenntartó

Kapcsolódó hozzászólások