Negyvenévesek vagyunk

November 7-én nyílik meg a Derkovits Művelődési Központ aulájában a „Krónika 40" című kiállítás. A jubiláló Tiszaújvárosi Krónika születésnapjára interaktív megnyitóval, nosztalgikus tárlattal készül szerkesztőségünk. 1983. november 3-án jelent meg a város hetilapjának első száma Leninvárosi Krónika néven. Negyven év elteltével ugyanezen a napon kapják majd Önök is a postaládájukba az ünnepi különszámot - immár Tiszaújvárosi Krónika fejléccel -, amit a város hetilapjának 40. születésnapjára készítettünk. Benne sok-sok visszaemlékezéssel, és az „Én Krónikám" cikkíró pályázat nyerteseinek írásaival, az újság készítéséről készült képriporttal. Készülünk egy kiállítással is, amit november 7-én, kedden 16.30-kor nyit meg dr. Fülöp György polgármester és természetesen ott lesz maroknyi szerkesztőségünk minden tagja, az újságíróktól kezdve a tördelőn át mindenki, de még az újság keresztrejtvényeinek készítője is, akitől műhelytitkokról is érdeklődhetnek a megnyitó napján. 

Az „aktív falainkra" firkálhatnak, írhatnak, üzenhetnek majd, és három óriás keresztrejtvényen is dolgozhatnak - akár közösen is - , de Krónikás totóval is készülünk, a megfejtéseket pedig ajándékkal jutalmazzuk. Az olvasósarokban réges-régi Krónikákat lapozgathatnak majd, olyanokat is, amik még „leninvárosiak" voltak. A kiállításmegnyitó napján betekinthetnek a tördelő- és az olvasószerkesztői munkába, korrektúrázhatnak nyers Krónika újságoldalakat, és készülünk egy ma divatos szelfigéppel, ami azonnali nyomtatással, retro háttérrel fotót készít Önökről, akár a következő lapszámunkba is. Kiállítunk régi fotókat, bemutatunk ma már csak múzeumban, vagy a padlásokon őrzött gépeket, berendezéseket és köszöntjük az Én Krónikám című cikkíró pályázat győzteseit, akik ajándékkal térhetnek haza a megnyitóról. Pezsgő és torta is dukál a születésnaphoz, amit Önökkel, városlakókkal együtt szeretnénk ünnepelni! Nosztalgiázzunk együtt november 7-én, 16.30-tól a Derkó aulájában! Ráadásnak egy kiegészítő programot is ajánlunk. 

November 13-án, hétfőn nyílt napot tartunk a Krónika szerkesztőségében. Két idősávban várjuk az érdeklődőket, amikor is betekinthetnek a készülő lap szerkesztői, tördelői munkálataiba, és körbevezetjük Önöket az épületben. Ha kíváncsiak ránk és a műhelymunkákra, akkor november 13-án 10-12 és 13-15 óráig várjuk Önöket a Krónika szerkesztőségében (Szent István út 16.). Előzetes bejelentkezés nem szükséges. 

Berta Judit főszerkesztő


Mindenki a 40 éves Tiszaújvárosi Krónika fedélzetén. Újságírók, fotóriporterek, a technikai és gazdasági hátteret biztosító munkatársak. Alsó sor balról jobbra: Balázs Regina, Pásztor Krisztián, Ferenczi László, Mészáros Attila, Bartók István. Felső sor balról jobbra: Kelemen Tamás, Lente Anita, Elek-Makkai Anett, Müller Noémi, Berta Judit, Ördögh István, Budai András, Orosz Kata, Nyerges Adrienn, Surányi P. Balázs.
0
Egy fejben elment meccs
Uszodanyitás novemberben

Kapcsolódó hozzászólások