Egy fejben elment meccs

KOSÁRLABDA. Nem sikerült felpörögnie Phoenixnek a Dávid Kornél KA elleni, idegenbeli mérkőzésen. A találkozót sok hibával játszotta végig a Tiszaújváros, ennek ellenére egyetlen ponttal maradt alul a házigazdákkal szemben.
Dávid Kornél KA - Phoenix KK 71-70 (19-13, 13-26, 18-12, 21-19)

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (17/12), Lakatos Máté (13/6), Molnár Bence (2), Okoh Victor Kelechi (2), Kocsis Zalán (5/3). Csere: Czimer László Adrián (-), Orliczki Mátyás (1), Bán Tibor (13/9), Lakatos Péter (-), Gáspár Balázs (4), Kiss Kolos (9/3), Kovács Zoltán (4). Vezetőedző: Lekli József. Csák Bence az utolsó negyed hőseként a találkozó egyik legjobb teljesítményével zárt (17/12 pont, 6 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt, 4 kiharcolt fault). Hasonlóan jól játszott Lakatos Máté is (13/6 pont, 6 lepattanó, 3 assziszt, 4 kiharcolt fault), és Bán Tibor ugyancsak tíz pont felett végzett (13/9 pont, 1 lepattanó, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault). Dzunic Branislav: Nagyon jól kezdtünk, de aztán sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, ami miatt sokáig futottunk az eredmény után. 

Fordítottunk, majd hamarabb is lezárhattuk volna a végjátékot. Egylabdás meccs lett, amin egy kis szerencse döntött. A mai a szív és az akarat diadala volt. Ellenfelünk megmutatta, hogy nem véletlenül vezeti a tabellát, mi pedig felvettük a harcot velük. Lekli József: Úgy érzem, hogy saját magunkat vertük meg. Amikor azt csináltuk, amit kellett, akkor minden nagyon jól működött, de fejben nem voltunk elég jók. Egy ilyen szoros mérkőzésen nem szabad ennyi büntetőt kihagyni. Tudjuk, hogy ez a gyengeségünk még, de lehet, hogy ez a meccs pont arra volt jó, hogy fejben még jobban odategyük magunkat. Apró hibák döntenek egy ilyen találkozón, és most is a végén az az eladott labda. Az egész mérkőzésen fel tudtuk hozni a labdát, most az egyszer nem - ilyen előfordul sajnos, és nem ezen múlott, hanem a tizenegy kihagyott büntetőn. Nagyon jó, közönségszórakoztató meccset játszottunk, amiért dicséret illeti a csapatomat. Menni kell tovább, erősödni fejben, és akkor hazai pályán javíthatunk. Kupavigasz 

A Hepp-kupában vigasztalódott a Phoenix, hazai környezetben a DEAC U23 csapatát győzte le magabiztosan.
Phoenix KK - DEAC U23 75-54 (18-11, 9-14, 25-15, 23-14) 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bán Tibor (14/12), Lakatos Máté (10/6), Lakatos Péter (6), Gáspár Balázs (7), Kovács Zoltán (8). Csere: Czimer László Adrián (6), Csák Bence (6/3), Orliczki Mátyás (-), Kiss Kolos (10/6), Molnár Bence (2), Okoh Victor Kelechi (6), Kocsis Zalán (-). Vezetőedző: Lekli József. Lekli József: Gratulálok a csapatnak, sikerült nyernünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Debrecen egy B csapattal érkezett hozzánk, de mi próbáltuk komolyan venni a mérkőzést. Voltak olyan pillanatok, amikor ez sikerült, és voltak olyanok, amikor nem. Összességében azonban kontrolláltuk a meccset és megérdemelten nyertünk. 

0
Sikerrel dacoltak a DEAC-cal
Negyvenévesek vagyunk

Kapcsolódó hozzászólások