Makulátlan maradt a mundér

KOSÁRLABDA. A bajnokság harmadik fordulójában az Atomerőmű SE U23-as alakulatához látogatott el a Phoenix. Kemény ellenféllel kellett megküzdenie, ám a csapat ezúttal is megmutatta, hogy képes helytállni a nehéz helyzetekben is, és behúzta harmadik győzelmét.
Atomerőmű SE U23 - Phoenix KK 75-92 (20-20, 12-21, 17-24, 26-27)
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (19/6), Molnár Bence (-), Okoh Victor Kelechi (4), Kocsis Zalán (5), Lakatos Máté (19/6). Csere: Czimer László Adrián (-), Orliczki Mátyás (12/6), Lakatos Péter (-), Kiss Kolos (9/3), Gáspár Balázs (9), Kovács Zoltán (15/3). 

Vezetőedző: Lekli József. A mezőny legjobb teljesítményével Lakatos Máté végzett (19/6 pont, 4 lepattanó, 3 szerzett labda, 3 assziszt, 4 kiharcolt fault). Nagyon hasznosan játszott Orliczki Mátyás (12/6 pont, 2 lepattanó, 5 szerzett labda, 6 assziszt, 3 kiharcolt fault), szépen termelte a pontokat Csák Bence (19/6 pont, 2 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 6 kiharcolt fault) és Kovács Zoltán is (15/3 pont, 1 lepattanó, 1 szerzett labda). A dupla-dupla közelében végzett Kiss Kolos (9/3 pont, 10 lepattanó, 4 assziszt, 4 kiharcolt fault). Morgen Frigyes: Először is gratulálni szeretnék a Tiszaújvárosnak, teljesen megérdemelten győztek. Azt gondolom, hogy majd hogy nem végig dominálták a mérkőzést, bár volt néhány jó periódusunk. Viszont azzal az agresszivitással, amivel védekezésben játszottak, illetve támadás szempontjából is picit megleptek bennünket. Három negyedet megnyertek, az utolsó negyedben még volt egy periódus, amikor vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. 

Azonban sajnos hoztunk egy-két rossz döntést, így közelebb már nem sikerült férkőznünk. Lekli József vezetőedző: Olyan mérkőzést kaptunk, amilyet vártunk, amire készültünk. Tudtuk, hogy a Paks egy fiatal, lelkes csapat, rengeteg tehetséges játékossal, és hogy első hazai mérkőzésüket biztosan nagy elánnal fogják kezdeni, és így is indult. Viszont gratulálok a csapatomnak, mert megcsináltuk azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk. Voltak a meccsnek olyan időszakai - a második, illetve a harmadik negyed -, amikor nagyon szépen tudtuk kontrollálni a játékot, és ki is építettük a tíz pont feletti különbséget. Hiányosságunk azonban, hogy nem tudtunk negyven percig koncentrálni. Voltak olyan szituációk, amikor teljesen kikapcsoltunk, és valamilyen butaságot, eladott labdát csináltunk, holott előtte már megoldottuk háromszor ugyanazt a dolgot. Ezen kell javítani, megyünk előre. 

0
Nem volt esély a pontszerzésre
Ötvenéves érettségi találkozó

Kapcsolódó hozzászólások