Nem volt esély a pontszerzésre

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 10. fordulójában a hosszú ideje nyeretlen FC Hatvan otthonában lépett pályára a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A borsodi együttesnek ezúttal nem sikerült az idegenbeli bravúr, a Hatvan 3-1-es sikerével ért véget a mérkőzés. 

Hatvan - Tiszaújváros 3-1 (1-0) 

Hatvan, 150 néző. V.: Virág FC Hatvan: Menczeles - Takács B., Szabó Sz., Czibolya, Kitl K., Karácsony, Sárossy (Fekete L., 73.), Burzi, Tarjáni, Fellner (Benkó, 75.), Dinka. Edző: Zoran Spisljak. Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Papp F., Oláh B., Bussy, Vitelki B. (Nagy D., 61.), Tóth B. (Kollár, 87.), Lőrincz (Tóth S., 31.), Erős (Vajda C., 46.), Varjas L., Ivánka, Valkay. Edző: Vitelki Zoltán. A találkozó esélyese a vendégcsapat volt, hiszen a Hatvan legutóbb augusztusban, a bajnokság 2. fordulójában győzött. A Tiszaújvárosra az utóbbi hetekben a rapszodikusság a jellemző, hiszen a 9. fordulóban simán nyertek az SBTC ellen, de előtte idegenben nem tudtak felülkerekedni a Karcaggal szemben. Hazai helyzetekkel indult a mérkőzés, már a 2. percben lehetőség adódott a Hatvan előtt. Dinka kevergetett a 16- oson belül, majd Burzit hozta játékba, aki éles szögből lőtt, de Herceg szögletre ütötte a labdát. 

A 21. percben Kitl tette próbára az újvárosi kapust, ám 17 méterről leadott lövésénél Herceg ismét a helyén volt. A 29. percben egy hatvani beadás során a tiszaújvárosiak csapatkapitánya, Lőrincz ütközött saját kapusával, aminek következtében lent maradt a földön és három-négy percre el is veszítette az eszméletét. A játékos bal szemöldöke felszakadt, majd a kiérkező mentők látták el a sérülést és kórházba is szállították. A találkozó a mentőre való várakozás miatt több mint negyedóra szünet után folytatódott. A félidő hajrájában Burzi előbb 20 méterről a felső kapufát találta el, az 59. percben (a sérülés és a mentőautóra való várakozás miatt 14 perces hosszabbítás volt) Kitl ugratta ki Burzit, aki előbb az újvárosi védő, majd a kijövő kapus mellett is elvitte a labdát, majd 8 méterről az üres kapuba továbbított, 1-0. A szünet után rövid ideig a vendégek veszélyeztettek, előbb Bussy bombáját ütötte ki Menczeles, majd Erős lőtt kapásból mellé. A Tiszaújváros megpróbált mezőnyfölényt kialakítani, de ez nem sikerült. 

A 89. percben aztán megérkezett a második hazai találat. Czibolya továbbított Benkóhoz, aki kilőtte a bal alsó sarkot, 2-0. A 91. percben kissé későn, de összejött az újvárosi szépítés. Oláh 30 méterről lövésre szánta el magát, és labda utat talált a hatvani kapuba, 2-1. Még ezután sem volt vége a gólok sorának. A 92. percben ismét Benkó hozta be jobbról befelé a labdát, majd 15 méterről remekül helyezett a jobb sarokba, 3-1. A találkozót megérdemelten nyerték meg a kiesés elől menekülő hatvaniak. A Tiszaújváros 14 ponttal a 7. helyen áll és legközelebb október 15-én, vasárnap 15 órától az Újpest II együttesét fogadja. Zoran Spisljak: Sajnálatos, hogy a mérkőzés eleje egy súlyos sérüléssel kezdődött a vendégek részéről. Jobbulást a sérült játékosnak! Végig kézben tartottuk a mérkőzést, bár nehezen rúgtuk meg az első gólt, de utána felszabadultak a gátak és még tudtunk két találatot szerezni. Ma bebizonyítottuk, hogy sokkal több van bennünk annál, mint amit eddig mutattunk. 

Vitelki Zoltán: A mérkőzésen túl az a legfontosabb, hogy kapitányunk, Lőrincz Patrik minél hamarabb felgyógyuljon, és ismét itt legyen velünk. Nem kezdtünk elég agresszívan, többször tudott az ellenfél könnyen átfutni rajtunk. A játékkal nem volt gond, a helyzetek kialakításával akadtak ma problémák. Az első félidei hosszabb kihagyás kicsit megtörte a lendületet, az utolsó percben gólt is kaptunk. A második játékrészben a hazai csapat leginkább a védekezéssel volt elfoglalva, de kontráiban többször volt veszély. Egy óriási gól most csak a szépítéshez volt elég. 

0
Lehmann elfogyott a végére
Makulátlan maradt a mundér

Kapcsolódó hozzászólások