Lehmann elfogyott a végére

TRIATLON. A párizsi olimpiára készülő Lehmann Csongor a 15. helyen fejezte be idei utolsó nagyobb versenyét, a Rómában megrendezett világkupa-futamot. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub két sportolóval képviseltette magát a vártnál keményebb pályákkal fűszerezett olaszországi erőpróbán, melyre Lehmann Tibor elnök-vezetőedző kísérte el őket. - A 750 méteres úszás után Csongor a harmadik helyen indulhatott el, hogy magához vegye kerékpárját - mondta Lehmann Tibor, aki a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökeként is tevékenykedik. - Végig jól mozgott a 20 kilométeres, nagyon komoly tempóval kísért kerékpározás során, olyannyira, hogy az első helyen váltott és ment ki a futópályára, ahol 5 kilométer várt a sportolókra. Az első emelkedőnél, úgy 1 kilométernél megtört a lendülete, elfogyott egy kicsit, onnantól kezdve pedig már nem volt visszaút. 

A győztes portugál fiút leszámítva alaposan borult a papírforma. Kiss Gergely sajnos nem tudott felzárkózni a kerékpározás során, ami a helyezésén is meglátszott. Róma nagyon jó világkupa-helyszínként mutatkozott be, miközben megtanította velünk, hogy a pályáit mindenkinek tisztelnie kell. A 2024-es párizsi nyári ötkarikás játékok kvalifikációs listáján a 8., a világranglistán pedig a 9., a magyarok közül jelenleg legmagasabban rangsorolt Lehmann Csongornak egy hónapon belül ez volt a harmadik rendkívül erős fellépése. 

- Jó erőben, jó formában éreztem magam, de a futásra elfáradtam egy kicsit, van ilyen, nem vagyunk gépek - fogalmazott Csongor. 

- Ezt bizonyítja az is, hogy jó néhány világbajnoki széria versenysorozat (WTCS) dobogós sportoló is a közel 60 fős mezőny második felében végzett. Édesapámmal értékeltük a versenyt, nem vagyunk teljesen elégedetlenek. Megvan az újabb motiváció: mindig lehet jobbnak lenni! 

Végeredmény 

Férfiak (59 induló): 1. Vasco Vilaca (portugál) 53:39 perc, 2. Arnaud Mengal (belga) 53:43, 3. Simon Henseleit (német) 53:45, …15. Lehmann Csongor (magyar) 54:22, …34. Dobi Gergő (magyar) 55:57, …41. Hóbor Zalán (magyar) 57:00, …48. Kiss Gergely (magyar) 57:33.

0
Zene világnapi templomi koncert
Nem volt esély a pontszerzésre

Kapcsolódó hozzászólások