Közösségünkért, Tiszaújvárosért

A 2019 őszén megválasztott képviselő-testület. Álló sor balról jobbra: Jézsó Gábor egyéni képviselő; Hok Csaba egyéni képviselő; Kiss Zoltán egyéni képviselő; Pap Zsolt alpolgármester, egyéni képviselő; Tokaji Edit egyéni képviselő; Molnár István alpolgármester, egyéni képviselő; Buséter Béla listás képviselő; Csikász Gábor listás képviselő. Ülnek, balról jobbra: Vendlerné Polyák Ilona egyéni képviselő; dr. Fülöp György polgármester, egyéni képviselő; Steinerné Vasvári Éva listás képviselő.

Tisztelt Olvasók!

Tisztelt Olvasók! Hagyomány már a Tiszaújvárosi Krónika életében, hogy a választási ciklus félidejében és a végén bemutatjuk, hogy mi minden történt az elmúlt időszakban. Így tettük ezt legutóbb 2022-ben, és ezért ragadunk tollat most is a ciklus végéhez közeledve. A „beszámoló" rendhagyó, hiszen az újonnan felálló önkormányzati képviselő-testület és a polgármester személyéről a június 9-i helyhatósági választáson fogunk dönteni, ám jogilag nem ér véget a ciklus, mert a 2019-ben megválasztott képviselőink mandátuma októberben jár le. Egy hivatalos statisztika szerint - amit egy táblázatba foglalva is olvashatnak részletesen - a városatyák háta mögött 93 órányi munka van, pontosabban ennyi időt töltöttek a testületi üléseken, s ez alatt 545 döntést hoztak meg. 

Külön említést érdemel az egyhangúlag meghozott döntések 72%-os aránya, ami előremutató egy városi közösség életében. Tiszaújváros képviselőit mi választjuk meg, mi, a felnőtt lakosság döntünk a személyükről, olyan emberekről, akiket jól ismerünk, hiszen köztünk élnek, dolgoznak, látják, érzékelik a mindennapi problémákat, hiányosságokat, s erre reagálva keresik a megoldásokat, a lehetőségeket, a legjobbat mindenkinek, nekünk, egy kisváros közösségének. 

Az elkövetkező oldalakon ezeket vesszük számba. Korántsem a teljesség igényével, hiszen az sok-sok oldalt tenne ki. Egyfajta keresztmetszetet igyekszünk adni, bemutatva a beruházások, fejlesztések, a szociális ellátások, az egészségügy és a kulturális élet területén történteket. A szöveges értékeléseknél alapvetően az intézmények 2022-ben és 2023-ban végzett tevékenységéről szóló beszámolóikra támaszkodtunk. A beruházások, fejlesztések táblázatait az önkormányzat, illetve az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok bocsátották rendelkezésünkre. 

Berta Judit
főszerkesztő

0
Bukóra már az angyalok vigyáznak
A testületi munka számokban

Kapcsolódó hozzászólások