Közeleg a táborszezon

 Hamarosan vége a tanévnek, közeleg a vakáció időszaka és vele együtt a táborszezon. Több tiszaújvárosi intézmény, iskola, egyesület szervez a nyárra napközis vagy ottalvós tábort. Nem csak a gyerekeknek jó program, a szülőknek is nagy segítség. Idén is széles a kínálat. Úszótábor tele strandolással, református hittantábor fókuszban az angol nyelvvel, sportnapközi sok-sok sporttal, vagy éppen egy múltidéző helyismereti tábor Tiszaszederkényben múzeumpedagógiai foglalkozásokkal. Bőséges a választék, ám a legnépszerűbbekben már tavasszal beteltek a férőhelyek, hisz évről évre nagy az igény a nyári napközikre. Néhány táborban azonban még akadnak üres helyek, ahol továbbra is várják a gyermekek jelentkezését, például a triatlonos nyári táborba, július 15-től 19-ig. 

- A fő cél nem az, hogy a gyerekek megszeressék a triatlont, inkább az, hogy elmélyítsük a mozgás szeretét - kezdi Balogh Bence edző, táborvezető. 

- 5-10 éves gyerekeket várunk, de nem csak triatlonistákat, mindig vannak visszajárók és újonnan érkezők is. A mozgásé a főszerep, lesznek kerékpárcentrikus napok, amikor túrázunk, lovagolni megyünk kerékpárral és olyan ügyességi feladatokat csinálunk, amik hozzátesznek a gyerekek kerékpárbiztonságához és javítja a közlekedésbiztonságukat is, amit a magánéletben is tudnak kamatoztatni. A tábor ára 28 000 forint, ami tartalmazza a napi három étkezést, a strandbelépőt, de tudunk adni akár kerékpárt is, ha valakinek szüksége van rá. A tiszaújvárosiak táboroztatási támogatást is igényelhetnek. A nyomtatvány elérhető a város honlapján vagy a Polgármesteri Hivatalban. A kérelmeket a táborozásra történő jelentkezést követően lehet benyújtani június 30-áig a Polgármesteri Hivatalban. 

venna

0
Vitatott reformok az érettségin
Gyermekeink jóléte, védelme

Kapcsolódó hozzászólások