Két pontunk a sárba ragadt

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 15. fordulójában a Sényő együttesét látta vendégül a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Az elmúlt három fordulóban 9 pontot szereztek a kék-sárgák és hazai pályán a jó sorozat folytatására készültek a bajnokságban eddig haloványabban szereplő szabolcsiak ellen. A történések azonban másképp alakultak. Az előző fordulók jó eredményei joggal tölthették el bizakodással az újvárosiakat, de pontosan az ilyen mérkőzések a legnehezebbek. 

Az elmúlt napok esőzése miatt enyhén szólva nem éppen ideális pálya várta a csapatokat. A kérdés az volt, melyik együttes tud jobban alkalmazkodni a körülményekhez, mert az nyerhet is. A tabellán előkelőbb helyen álló tiszaújvárosiak jól is kezdték a mérkőzést és az első negyedóra végén megszerezték a vezetést. Vitelki távolról leadott lövését Szondi még kiütötte, a kapus a földön maradt, a lehetőségre Oláh csapott le, aki 5 méterről az üresen maradt kapuba továbbított, 1-0. A folytatásban továbbra is az újvárosiak domináltak. A 28. percben Tóth B. lövését tenyerelte szögletre a vendégek kapusa, majd a 34. percben Vitelki éles szögből lőtt szabadrúgása tévesztett célt. A vendégek részéről Vámos M. próbálkozott, de a labda a kapu felett hagyta el a játékteret. Az első félidő így 1-0-s hazai vezetéssel ért véget. A második játékrész elején Tóth S. szabadrúgását követően 

Nagy fejelt 6 méterről mellé. Nem sokkal később, az 55. percben Ur tört be a tizenhatoson belülre, Tóth S. felvágta, és ezért a bíró büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett rúgta magabiztosan, laposan a jobb sarokba, 1-1. A hátralévő percekben mindkét csapat küzdött a győzelemért, de az eredményen már nem tudtak változtatni, így 1-1-es döntetlennel ért véget a 90 perc. A Tiszaújváros ezzel az eredménnyel 24 ponttal az 5. helyen zárta az őszi idényt. Vitelki Zoltán együttesére idén még két bajnoki vár - a tavaszi fordulókból előrehozott mérkőzések - az első november 18-án, szombaton 13 órától hazai pályán a Tiszafüred ellen. 

Tiszaújváros – Sényő 1-1 (1-0) Tiszaújváros, 100 néző. V.: Tóth T. 

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herczeg - Oláh B. (Kollár, 83.), Bussy (Vajda C., 85.), Vitelki B. (Valkay, 85.), Farkas M., Tóth S., Papp F., Tóth B., Varjas L., Nagy D., Ivánka. Edző: Vitelki Zoltán. Sényő FC Selyem-Ber: Szondi - Klepács, Márton A. (Farkas M., 62.), Sárosi (Orosz, 46.), Lizák (Szopkó, 83.), Schmidt, Szokol, Vámos G., Ur, Kapacina (Erdei, 9.), Vámos M. Edzők: Imrő László, Fiumei Viktor. Vitelki Zoltán: Két ellentétes félidő volt, az elsőben több lehetőségünk adódott. A másodikban motiváltabb lett az ellenfél, mi nem voltunk elég agresszívak és ez erőt adott a Sényőnek. Természetesen győzni szerettünk volna, de nem vagyok elkeseredett. Három győztes mérkőzést követő iksz után azért ne vegyék a fejünket. A hibát csak magunkban kell keresni, hogy mi az, amitől a második 45 percben nem tudtunk olyan hatékonyan játszani, mint az elsőben. Fiumei Viktor: Idegenben egy ilyen kiélezett bajnokságban mindig jó kiinduló alap az egy pont megszerzése. A Tiszaújváros jó formában van, remek eredményeket ért el az elmúlt hetekben. 

A pálya talaja miatt folyamatos játék nem alakulhatott ki, inkább a küzdelem dominált, amiből az első félidőben a Tiszaújváros, a másodikban mi jöttünk ki jobban. Reális eredmény született.

0
Élelmiszergyűjtés a hétvégén
Soha ne add fel!

Kapcsolódó hozzászólások