Karbantartás és fejlesztés

Megkezdődtek a szokásos tavaszi karbantartási munkálatok a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő területén. A közel háromhetes leállás után április 27-től újra várják a kikapcsolódni vágyókat. 

- A karbantartási feladatokat két részre lehet osztani - nyilatkozta lapunknak Szénégető István, a fürdő üzemeltetési vezetője. 

- Az egyik nagy csoport a gépészeti javítások, ebbe beletartoznak a vízgépészeti berendezések karbantartása, szivattyúk, hőcserélők, motorok, csővezetékrendszerek és a termálvíztározók tisztítása. A munkálatok másik nagy része az épületben és a kültéri medencékben lévő sérült burkolatoknak a helyreállítása, ezen kívül tisztasági festéseket végzünk, és nem maradhatnak el a takarítási feladatok sem. Egy nagyobb projektbe is belevágtunk. Már folyamatban van egy gázmotor telepítése, ezért aktuális az elektromos elosztószekrénynek a cseréje is, ami már majdnem készen is van. Erre azért volt szükség, mert a kitermelt termálvíz nagy mennyiségű metángázt tartalmaz és a gázmotor segítségével ezt el tudjuk majd égetni, így elektromos áramot tudunk termelni. 

Már jó ideje tervezzük az erre alkalmas gázmotor beszerzését, de most az energiaárak változása miatt nagyon aktuálissá vált. A régi elosztószekrény nem volt alkalmas arra, hogy a termelt többletáramot fogadni tudja, ezért mindenképpen új szekrényt kellett telepíteni. A gázmotor üzembe helyezése után az általa megtermelt áram a fürdő áramellátásának csaknem a felét fogja tudni biztosítani.

ema

0
Fűtsön a Nap!
Krónika 40 - Fürdőnyitás és alapkőletétel

Kapcsolódó hozzászólások