Jó játékkal is vereség

KOSÁRLABDA. Hiába játszott nagy lendülettel, jó dobószázalékkal a Phoenix, nem sikerült győzelemre váltani a jobb statisztikát Hódmezővásárhelyen.
Vásárhelyi Kosársuli - Phoenix KK 78-75 (26-21, 14-22, 25-14, 13-18)
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bán Tibor (10/9), Lakatos Máté (8), Gáspár Balázs (19/3), Molnár Bence (3/3), Kocsis Zalán (4). Csere: Csák Bence (3/3), Demkó Milán (-), Orliczki Mátyás (7), Kiss Kolos (2), Okoh Victor Kelechi (2), Kovács Zoltán (17/6). Vezetőedző: Lekli József. Bár a Phoenix nyitott egy Gáspár-duplával, az első negyedben sokáig a házigazdák akarata érvényesült, egészen az ötödik percig növekedett a Vásárhely előnye (19-9), ekkor azonban sikerült váltani, és fokozatos felzárkózásba kezdtek a vendégek. Az etap végére öt egységre olvasztotta a hátrányt (26-21). 

A második negyedben mindenekelőtt Kovács és Gáspár remekelt. Hosszú ideig fej-fej mellett haladt a két csapat, a hajrát azonban a Phoenix nyomta meg jobban, így hárompontos előnnyel vonulhatott az öltözőbe (40- 43). A folytatásban nem sikerült elszakadni az ellenféltől, a harmadik etap közepéig ismét fej-fej melletti küzdelem zajlott. Az ötödik perctől lejtmenetbe került a Phoenix, a Vásárhely kihasználta a hibákat, végül nyolcpontos hátránnyal zárult a negyed (65-57). Az utolsó negyed sem indult biztatóan, eleinte úgy tűnt, hogy állandósul a tíz egység körüli hazai vezetés. A negyedik percben azonban Bán triplája elindított egy remek szakaszt, 71- 71-nél egyenlített, majd rövid időre a vezetést is átvette a Phoenix. A hajrá drámaian alakult, folyamatosan egy labdára voltak a vendégek az egyenlítéstől vagy akár a fordítástól is, de ezen a napon semmi sem akart összejönni. 

A találkozó 78-75-ös hazai sikerrel zárult. Ponterősen játszott Gáspár Balázs (19/3 pont, 3 lepattanó, 1 assziszt, 5 kiharcolt fault, 2 blokk), de Kovács Zoltán is igen szépen termelte a kosarakat (17/6 pont, 3 lepattanó, 1 assziszt, 1 kiharcolt fault). Bán Tibor is elérte a tíz egységet (10/9 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 2 kiharcolt fault). Utasi Gábor: Egy újabb nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Tiszaújvárostól azt kaptuk, amire számítottunk. Egy nagyon jól összerakott csapat, bárki tud kosarat szerezni. Egy nagyon hullámzó mérkőzés volt, hol az egyik, hol a másik csapat védekezett jobban. Döntő szituációban mi tudtunk felülkerekedni, ez döntött a javunkra. Gratulálok a csapatomnak ehhez a győzelemhez! 

Lekli József: Gratulálok a csapatomnak, mert szerintem nagyon jól játszottunk. Végig meccsben voltunk, egylabdás meccs volt. A végén történtek értelmetlen dolgok - szerintem a hazai csapat javára -, de hozzáteszem, hogy nem erre kell fognunk ezt a meccset. Voltak olyan hibák, amiket megbeszéltünk, hogy nem történhetnek meg, és ez okozta - úgymond - a vesztünket. Megvoltak a lehetőségeink, hogy átvegyük a vezetést. Gratulálok a győzelemhez a hazai csapatnak!

0
Lehmann Csongor futóversenyt nyert
Töretlenül veretlenül

Kapcsolódó hozzászólások