Jó játék, mégis döntetlen

A találkozó előtt Lőrincz Patrikot köszöntötte a klubvezetés, aki 100. alkalommal szerepelt Tiszaújváros színeiben.

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 20. fordulójában az Eger ellen küzdött a bajnoki pontokért a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A sárga-kékek ugyan kétszer is vezettek, de végül meg kellett elégedniük az egy ponttal. A Putnok legyőzése és a cigándi pontszerzés után joggal reménykedhettek abban az újvárosi drukkerek, hogy ismét 3 ponttal gazdagodik a csapatuk az Eger elleni hazai meccs után. Jól is kezdte a találkozót a Tiszaújváros, hiszen az első játékrészben többet birtokolta labdát és kapura is veszélyesebb volt. 

A 20. percben Vitelki jobbról belőtt szögletét Ivánka fejelte 6 méterről kapura, de a felső léc megmentette a góltól az egrieket. A Tiszaújváros többet támadott az első félidőben, de a gólszerzés nem sikerült. A második félidő elején szép támadás végén született meg az első hazai találat. Farkas M. ívelte középre a labdát, mely üresen találta a kapu előtt ólálkodó Cseh Norbertet, aki 6 méterről a hálóba fejelt, 1-0. A házigazdák vezető góljuk után is több helyzetet kialakítottak, a 76. percben például Bökönyi lőtt fölé, de említhetjük még Valkay távoli bombáját, mely szintén elkerülte a kaput. A vendégek Farkas G. révén veszélyeztettek, de Hrabina védeni tudott. A 78. percben egyenlített az Eger. Balról belőtt szabadrúgás után ideoda pattogott a labda az ötösön belül, Balázs eszmélt a leggyorsabban és két lépésről bevette az újvárosi kaput, 1-1. 

Nem sokkal a bekapott gól után újból vezetéshez jutott a Tiszaújváros. Farkas M. vezette a labdát senkitől sem zavartatva az egri térfélen, majd 25 méterről lövésre szánta el magát és a labda a kapus feje felett került a hálóba, 2-1. Ekkor úgy tűnt megnyerheti a mérkőzést a vendéglátó, de a 89. percben szertefoszlottak a hazai álmok. Egy tizenhatoson belül elkövetett hazai szerelést minősített szabálytalannak a bíró, melyért tizenegyest ítélt. A büntetőt Farkas G. végezte el és lövése a jó irányba vetődő hazai kapus alatt került a kapuba, 2-2. A hátralévő percekben már nem változott az eredmény, így a Tiszaújváros ezúttal is egy pontot szerzett. Vitelki Zoltán együttese 30 ponttal a 7. helyen áll és legközelebb március 24-én a DVSC II otthonában lép pályára. 

Tiszaújváros - Eger SE 2-2 (0-0) 

Tiszaújváros, 150 néző. V.: Nagy A. Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Cseh (Kollár, 76.), Bussy (Skripek, 65.), Vitelki B. (Bidzilya, 65.), Farkas M., Papp F., Lőrincz P., Bökönyi, Varjas L., Ivánka, Valkay (Lehóczki, 85.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Eger SE: Bukrán - Balázs P., Zvara, Gyurkó (Koczka, 71.), Sós (Farkas G., 51.), Oláh B. (Juhász, 67.), Debreceni, Gíber, Juhász, Nagy Á., Almomani. Vezetőedző: Lázok János. 

Vitelki Zoltán: Sajnálom, hogy nem tudtuk itthon tartani mindhárom pontot, a döntetlen az ellenfélre nézve hízelgő. Tudtuk, hogy mit fog játszani az ellenfél, amiben azért benne van a veszély, de az egész mérkőzés folyamán nyugodt voltam, mert láttam, hogy jól játszik a csapatunk. Összességében jól játszottunk, megvoltak azok a minőségi futások, amik ehhez a játékhoz kellenek, de a végjátékban jobban kell koncentrálni. 

Lázok János: Nem nyilatkozott. 

0
Lehmann Csongor tesztversenyt nyert
Nyögvenyelős győzelem Harasztiban

Kapcsolódó hozzászólások