Jó első mérkőzés volt

KOSÁRLABDA. Idegenben, a Veszprém otthonában játszotta le a Phoenix első mérkőzését a bajnoki idényben, és nehéz, az utolsó percig kiélezett találkozón aratott sikert a tavaly még piros csoportos házigazdákkal szemben.
Veszprém KK - Phoenix KK 83-85 (26-13, 23-23, 20-26, 14-23)
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (13/3), Bán Tibor (7/3), Okoh Victor Kelechi (10), Kocsis Zalán (2), Lakatos Máté (10/6). Csere: Czimer László Adrián (-), Orliczki Mátyás (7), Kiss Kolos (4), Gáspár Balázs (20/6), Molnár Bence (3), Kovács Zoltán (9), Nagy Balázs (-). Vezetőedző: Lekli József. 

Gáspár Balázs a mezőny legjobb teljesítményével zárta a meccset (20/6 pont, 5 lepattanó, 6 szerzett labda, 1 assziszt, 3 kiharcolt fault), belelendült a dobásokba Csák Bence is (13/3 pont, 5 lepattanó, 3 assziszt, 4 kiharcolt fault), és elérte a tíz pontot a jól lepattanózó Victor Kelechi (10 pont, 8 lepattanó, 3 kiharcolt fault) és Lakatos Máté is (10/6 pont, 2 lepattanó, 5 assziszt, 2 kiharcolt fault). 

Alex Geddes vezetőedző: Összességben pozitívan értékelem ezt a mérkőzést, amelyet egy olyan csapattal vívtunk, amely a bajnokság esélyesének mondható. A miénk egy nagyon fiatal csapat, amely még növekszik. Mindaz, amit kértem a fiúktól mára, azt 100%-ig teljesítették, és meg is volt az esélyünk a végén, hogy nyerjünk. Büszke vagyok a játékosaimra, akik nagyon intenzíven, fókuszáltan és szenvedéllyel játszottak ma. 

Természetesen mindig csalódás a vereség, nem is vagyok boldog tőle, de a teljesítménnyel elégedett vagyok, megmutatta a gárda, hogy van benne potenciál. Gratulálok a Tiszaújvárosnak, akik remek mérkőzést játszottak, visszajöttek a meccsbe az első félidő után, és végül meg is nyerték azt. Nagyon jó csapat az övék, kiváló edzővel és nagy ambíciókkal erre a szezonra. Éppen ezért is vagyok annyira büszke a játékosaimra, hiszen ellenük sikerült végig meccsben lennünk, komoly győzelmi esélyekkel. Lekli József vezetőedző: Az első negyedet jól kezdtük, de 11-11 után volt egy hullámvölgyünk, ahol egy kicsit megrogyott a csapatunk, az ellenfelünk pedig elhúzott. Ekkor szétesett a társaság fejben, és ránk erőltette a Veszprém az akaratát. De ahogy visszajött az energiánk, és elkezdtünk játszani úgy, ahogy tudunk, fokozatosan csökkentettük a különbséget, és megfordítottuk a mérkőzést. Hozzáteszem, többször volt olyan, amikor már közel voltunk ehhez előtte is, ám ilyenkor rossz döntéseket hoztunk. 

Nagyon örülök neki, hogy a végén sikerült megfordítani és megnyerni a meccset, különösen annak fényében, hogy nagyon rossz triplaszázalékkal dobtunk. Ugyanakkor a „körtéből" tudtunk ötven pontot dobni, jók voltak a leindításaink, és második esélyből is eredményesek tudtunk lenni, úgyhogy gratulálok a srácoknak. Elég jó első mérkőzés volt. 

0
Két első hely
Már itt van a távleolvasás

Kapcsolódó hozzászólások