Ingyen takarékoskodhatunk

Közel 2500 energiatakarékos égő kerül a napokban több száz tiszaújvárosi háztartásba. Az ingyenes LED-csereprogramon regisztrálók szeptember 15-ig vehetik át névre szóló csomagjaikat a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán. Az izzók értéke kétezer forint darabonként, melyekért CYEB Energiamegoldások Kft. két év garanciát vállal. Kevesebb lehet az energiaszámla és a környezetet is kíméljük. Az áprilisban indult LED-csere pályázathoz városunkból is sokan regisztráltak. Két hét alatt 290 névre szóló csomagot osztanak majd ki az átvételi ponton. A ledcsere.hu oldalon regisztrálóknak egy algoritmus számolta ki az áramfogyasztásuk alapján, hogy mennyi égőt kaphatnak lakásukhoz. Egy csomagban átlagosan 6 darab található, de a nagyobb ingatlanban élők akár ennek többszörösét is hazavihetik. Lapzártánkig a közel 300 regisztráló közül mintegy százan jelentkeztek az energiatakarékos csomagokért. 

Az ingyenes LED izzókkal - melyeknek 2000 forint darabja - energiát takaríthatunk meg és a családi kasszában is több maradhat. A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal adatai szerint főként az ötven év felettiek éltek a mostani lehetőséggel. Közülük többen kértek segítséget az internet világában jártas rokonaiktól, de sokan keresték fel az elmúlt hónapokban a Hamvas Béla Városi Könyvtárat is, ahol az ott dolgozók segítettek a számlák, adatok feltöltésében. Hétfőn, az első nap első órájában is hosszú sor volt az átvételi ponton. A nyertes pályázók közül sokan kiemelték: bár egy-két LEDes izzójuk eddig is volt otthon, de az ingyenes pályázatról semmiképp sem szerettek volna lemaradni. Molnár István, Tiszaújváros alpolgármestere kiemelte, a sikeres pályázóknak a csomagjuk átvételéhez szükségük lesz a személyi igazolványukra és a lakcím kártyájukra is. 

- Az azonosítást és egy aláírást követően mindenki kézhez is veheti az energiatakarékos égőket - nyilatkozta az alpolgármester. 

- Amennyiben nem a regisztráló venné át a pakkot, akkor egy, az ügyfélszolgálaton kapott meghatalmazást kell kitölteni. Aki nem vett részt a mostani programban még csatlakozhat. A ledcsere.hu oldalon folyamatosan lehet regisztrálni az ingyenes, energiatakarékos izzókra. A változás annyi, hogy a most regisztrálók a sikeres pályázatot követően valószínűleg nem itt helyben, hanem majd egy másik településen vehetik át az izzókat. A jelenlegi helyi csomagok között is van olyan személy, aki Tiszavasváriból érkezik hozzánk, hogy átvegye az égőit. A pontos részletek, aktuális átvevőhelyek megtalálhatók a ledcsere.hu honlapon. A tiszaújvárosiak szeptember 15-ig vehetik át névre szóló csomagjaikat a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán. 

O.K. 

0
Nyitva a PostaPont
Béklyókkal élni vagy szabadulni

Kapcsolódó hozzászólások