Hova tovább, középiskolás fiatalok?

A Derkovits Művelődési Központ évek óta szervez pályaválasztási délelőttöt Hova tovább? címmel, amivel segítséget nyújtanak a végzősöknek abban, hogy merre induljanak a középiskola után, itt helyben milyen lehetőségek közül választhatnak. A legutóbbi programon két tiszaújvárosi nagyvállalat mutatkozott be, a MOL Petrolkémia Zrt. és a Jabil Circuit Magyarország Kft. tartott előadást a Brassai és az Eötvös diákjainak. - Érdekes volt mindkét cég bemutatkozása, de talán a Jabil egy kicsit jobban tetszett - mondta Szabó Sándor, aki a SZSZC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola diákja. - Én elektrotechnikát tanulok most és egy ilyen elektronikai cég, mint a Jabil, közelebb áll az érdeklődésemhez. El is tudom képzelni, hogy akár évek múlva ott dolgozzak. 

- Egy ilyen célzott előadás nagyon fontos nekünk is és a diákoknak is - mondta Tóth Gábor, a Jabil Circuit Magyarország Kft. gyárigazgató-helyettese. - Ilyenkor lehetőség nyílik arra, hogy megismerjék a fiatalok azt, hogy mi vár rájuk a nagyvilágban. Emlékszem, amikor még én voltam ilyen fiatal, mindenki megpróbált meggyőzni arról, hogy mi lesz nekem jó, a környezetemben mindenki jobban tudta ezt, viszont nekem fogalmam nem volt, hogy mi szeretnék lenni. Ez egy nagyon nehéz választás, és mi abban szeretnénk nekik segíteni, hogy a szerteágazó lehetőségek között el tudjanak igazodni. Mondhatom azt, hogy hozzánk szinte bármilyen végzettséggel lehet jelentkezni, jöhetnek a gépész- vagy villamosmérnökök, a bölcsészek, a jogászok, a programozók, a technikusok, hiszen a nagy szürke gyárfalak mögött nem csak futószalag mögött dolgoznak az emberek, komoly tudományos munka is folyik.

- Milyen lépéseket tesz a Jabil, hogy bevonzza a fiatal munkaerőket? - Először is együttműködési megállapodást kötöttünk a helyi iskolákkal, a környező egyetemekkel. A duális képzésben olyan szakemberek oktatását segítjük, amikre a gyárnak is szüksége van. A programban résztvevő diákok pedig ipari környezetben, korszerű eszközökkel tanulhatnak, ami nekünk és nekik is segítség. Nekünk könnyebb lesz hozzáértő munkaerőt találni, nekik pedig könnyebb lesz tapasztalattal munkahelyet találni. A MOL Petrolkémia Zrt. is rendszeresen toboroz, keres szakembereket. Mindent megtesz azért, hogy megfelelő munkaerő érkezzen a vegyipari óriáshoz. 

- A MOL-nak stratégiai fontosságú, hogy az utánpótlásképzést minél fiatalabb korban elkezdje, ezért építettünk ki jó kapcsolatokat a helyi iskolákkal - nyilatkozta lapunknak Poórné Aranyosi Amália, a MOL Petrolkémia Zrt. Üzleti Kiválóság vezető szakértője. 

- A maihoz hasonló előadások, tájékoztatók segítenek abban, hogy a diákok információkat kapjanak arról, hogy milyen szakiránnyal, hol tudnak majd elhelyezkedni. Ha szimpatikus nekik a vegyipar, akkor milyen szakmákat kell tanulniuk ahhoz, hogy bekerüljenek hozzánk. Mi pedig megmutatjuk nekik, hogy akár egy gépész- vagy egy vegyészmérnök mit csinál nálunk a mindennapokban. Mi elsősorban a duális képzésben gondolkodunk középiskolai és egyetemi szinten és a műszaki oldalt helyezzük előtérbe. A középiskolában például a gépgyártás-technológiai technikusokat vagy a gépészet ágazatban tanulókat tudjuk idecsábítani, a vegyész oldalról pedig a vegyésztechnikusokat, de szükség van a villamos iparban tanulókra is. Egyetemi szinten a gépész- és vegyészmérnökökre, illetve egy új szakmát is felvettünk a duális képzéseink sorába, ez pedig a villamosmérnöki képzés. 

ema 

0
Alternatív népszavazás az oktatásról
Csibe- és szalagavató az Eötvösben

Kapcsolódó hozzászólások