Csibe- és szalagavató az Eötvösben

A diákoknak nem csak a tanáraik előtt, hanem olykor-olykor az iskolatársaik előtt is teljesíteniük kell. Múlt hét pénteken több mint száz tanuló mérte össze ügyességét és tudását az Eötvös József Gimnázium és Kollégium idei Csibeavatóján. Osztálytánc, logikai és ügyességi feladatok. Minden tudásukat be kellett vetniük az újaknak, hogy igazi Eötvösös diákokká váljanak. Már több évtizedes hagyomány, hogy a középiskola újoncainak Csibeavatót szerveznek. Az osztály tanulói az osztályfőnökükkel és felsőbb éves segítőjükkel oldották meg az aktuális feladatokat. 

- Nekem a koronavírus miatt nem volt csibeavatóm, de ezt most nagyon élvezem. Minden szuperül megy, és imádom az osztályomat is - mondta két produkció között Gulyás Vilma, az egyik csapat mentora. 

A „kicsiknek" most nem csak a pedagógusok, diáktársaik felé is bizonyítaniuk kellett. Volt versenyfutás, táncverseny, de az Eötvös idei 60 éves jubileumára készült logót is jól kellett ismerni. 

- Hetek óta izgatottan várják a mai napot a gyerekek. Jó látni, hogy milyen viccesek és felszabadultak, nem olyan feszültek, mint a tanórán. A korábbi évek csibeavatói is nagyon jópofák voltak, de most azt látom, hogy az idei igazán színvonalas. Láttam az elmúlt hetek előkészületeit. Rengeteg munka van benne - emelte ki az aktuális zsűritag, Táboriné Tóth Mária tanárnő. Míg a csibéknek szeptemberben elkezdődött, addig a végzősöknek egy korszak hamarosan véget ér. Ők most a gimnáziumi évek egyik legfontosabb pillanatára készülnek, a szalagavatóra. 

- Tavasz óta készülünk a táncra. Bár a nyári szünet miatt sok próba kimaradt, és sokszor azt éreztük, hogy kaotikus a koreográfia, most azt hiszem egészen jól állunk. Jó az összhang közöttünk. Már nagyon várom, hogy felléphessünk - mondta a péntek délutáni próbán a végzős Stőhr Virág. Victor Mátyás Sebestyén szintén a hamarosan érettségiző diákok csapatát erősíti. - Én imádom a társastáncot, és nagyon szerettem itt lenni az Eötvösben. Sajnálom, hogy hamarosan véget ér egy korszak az életemből. A fiatalok idén is bécsi keringőznek majd. Az Eötvös szalagavatóját november 17-én tartják. 

O.K. 

0
Hova tovább, középiskolás fiatalok?
Kilencven év után is kalandokat keres

Kapcsolódó hozzászólások