Gyermekeikért báloztak a Hunyadi iskolában

Múlt pénteken az Arany Holló étteremben rendezték meg a Hunyadi iskola éves alapítványi bálját. A rendezvény bevételéből az iskola jövő évi jubileumát szervezik meg. Manapság szinte minden óvodának, iskolának van saját alapítványa. Az oda befolyó pénzekkel az intézménybe járó gyerekeket támogatják. Táborokat, túrákat szerveznek, oktatási eszközöket vásárolnak, közösségi programokat rendeznek az alapítványi pénzből. Így volt, és így van ez a Hunyadi iskola életében is, melynek jótékonysági báljára együtt érkeztek a szülők és a pedagógusok. 

- Négy gyermekünk ballagott el ebből az iskolából és maradandót vittek magukkal. 

Felejthetetlen mindaz a sok év, ami mögöttünk van ebben a közösségben. Ezért is vállaltam örömmel az elnöki feladatot az iskola alapítványában. Azt gondolom, hogy manapság mindenhol nehéz az anyagi erőket mozdítani egy nemes cél felé. Az iskola alapítványának mindig az a célja, hogy a gyerekeinknek jobb, minőségi tanulást, feltételeket, nevelést biztosítsunk. Jövőre ötven éves lesz az iskola, ez egy nagyszerű ünnep lesz, szeretnénk méltóképpen ünnepelni. Ehhez viszont hátteret kell teremteni, akár ilyen módon is, hogy az anyagiakat megteremtjük hozzá. Ez a cél a mai bállal, a bevételét erre fordítjuk, a jubileumra - nyilatkozta lapunknak Victorné Kardos Erika, a Hunyadi iskola Gyermekeinkért alapítványának kuratóriumi elnöke. A bálozás és a vacsora előtt az iskola tanulói hoztak műsort a közönségnek, táncot, verset, mindent bemutattak, amire tanáraikkal az idén felkészültek. 

- Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a szülőkkel, évente több alkalommal van szülői közösségi értekezletünk, ahol tájékoztatjuk őket az iskola mindennapjairól. Most azon vagyunk, hogy még szorosabbá tegyük ezt a kapcsolatot és még több rendezvényünkre hívjuk meg őket - mondta Markovicsné Szabó Enikő, a Hunyadi iskola intézményvezetője. 

- Az alapítványi pénzből általában a gyerekek részére szoktunk vásárolni eszközöket, amit az iskolában tudunk használni, illetve rendezvényeket is szervezünk nekik, de az alapítvány pályázni szokott az önkormányzathoz is. Büszke vagyok a kollégáimra, hogy ilyen alkalmakkor egységesen képviselik az iskolát és ők maguk is támogatják azzal az alapítványt, hogy itt vannak ezen a rendezvényen. 

berta 

0
Az erősek és ügyesek győztek
Mennyből a pokolba és vissza

Kapcsolódó hozzászólások