Foci- és műjégpálya

Az Ifjúsági parkban lévő focipálya teljes felújításáról és egy „igazi" műjégpálya 50 napos bérléséről határozott legutóbbi ülésén a képviselő- testület. Az elmúlt években az Ifjúsági parkban több fejlesztést tapasztalhattunk a szabadidő hasznos eltöltése érdekében. A rekortán futópálya, a streetball pálya, a szabadtéri kondiparkok, a pumpapálya kialakításával bővült a sportolási lehetőség, és kertészetileg is megújult a park. Az újabb fejlesztési cél a kosárlabdapálya mellett található futballpálya mai kornak megfelelő felújítása, rekonstrukciója speciális műanyag borítással, palánkkal, hálóval ellátva. 

Az előzetes egyeztetések alapján a MOL Petrolkémia Zrt. továbbra is partner az Ifjúsági park korszerűsítésében. A „Tiszaújváros jövőjéért" Alapítvány a közelmúltban is támogatta a park területén megvalósult fejlesztéseket. A képviselő-testület most az Ifjúsági park további fejlesztésére, a futballpálya korszerűsítésére a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. részére 30 millió forint felhalmozási célú támogatást nyújtott. Ugyanakkor a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetőjét felkérte, hogy a korszerűsítés minél színvonalasabb megvalósítása érdekében pályázzon a „Tiszaújváros jövőjéért" Alapítványhoz. Pálya után pálya. 

Az „Adventi hangolódás" rendezvénysorozat egyik slágere volt az elmúlt két évben a korcsolyapálya. Ami sokaknak szerzett örömöt, de kritika is érte bőven. Ugyanis plasztik korcsolyapályát bérelt az önkormányzat, amely a hozzáértő használók szerint alkalmatlan volt igazi korcsolyázásra. Most szintet lép az önkormányzat, egy „igazi", tetővel ellátott műjégpálya bérléséről született határozat, amely advent első hetétől 50 napon át üzemel majd. A jégpálya bérléséhez és fenntartásához 25 millió forintot szavaztak meg a képviselők. 

F.L.

0
Állami elismerés
Mázsaszámra fogy a magyar dinnye

Kapcsolódó hozzászólások