Ezüstérmes újvárosi fociamazonok

LABDARÚGÁS. Négy csapat mérkőzött meg a hétvégi női labdarúgótornán a Tiszaújvárosi Sportcentrum műfüves pályáján. Tiszaújváros, Mezőkövesd, Sajószentpéter és Szirmabesenyő focista amazonjai csaptak össze a szombat délelőtti hőségben. A tiszaújvárosi lányok a második helyen végeztek, három mérkőzésből kettőt megnyertek, Sajószentpéter és Mezőkövesd csapatát sikerül megverni, Szirmabesenyő azonban erősebbnek bizonyult, két gólt rúgtak a városiak kapujába, míg a hazaiak egyet sem. 

- Elégedett vagyok, - nyilatkozta lapunknak Dohány László, a tiszaújvárosi csapat edzője - reálisnak tartom az eredményt. Szirmabesenyő csapata valóban nagyobb erőt képviselt, így ellenük veszítettünk, de a többi csapattal szemben sikerült jobbnak lennünk. 

- A tornán rövidebb volt a játékidő, mint a bajnokságban. Könnyebb volt a lányok dolga? 

- Valóban rövidebbek a mérkőzések, mert a kétszer harminc perc helyett csak kétszer tizenöt perces mérkőzéseket játszottunk, talán ez lehet a mi csapatunk Achilles sarka. Talán könnyebb rövidebb ideig koncentrálni, viszont egy bajnoki mérkőzésen könnyebb megbeszélni a hibákat két félidő között vagy akár meccs közben is tudok adni tanácsot, mert nem ennyire feszített a játékidő. Itt a tornán, ha van egy, mondjuk tízperces rövidzárlat, az a mérkőzés elvesztését okozhatja, mert nincs idő korrigálni. Szerencsére most ez csak egyszer fordult elő. 

- Elkezdődött már az őszi felkészülés? Lesz bajnokság? 

- Három hete kezdtük el a felkészülést, de azt látom, hogy nagyon augusztus van még. Bár létszámban megvagyunk, azért mindig vannak hiányzónk. A sikeres felkészülést nagyban befolyásolja az, hogy hányan és milyen rendszerességgel járnak az edzésekre. Ez a torna most azért volt jó, mert bár most is voltak hiányzók, de a csapat 90 százaléka eljött, játszottak egy jót, és a sikerélmény sem maradt el. A felkészülést úgy kezdtük meg, hogy a bajnokságra készülünk, de még nagyon sok a kérdőjel körülötte. Megyei kispályás bajnokságba neveztünk be, de nem tudjuk még, hogy hány csapattal fog elindulni vagy elindul-e egyáltalán. Tavaly nyolc csapattal indult, héttel fejeződött be. Reméljük, hogy ha kevesebb csapattal is, de idén is lesz női bajnokság. 

- Ha úgy alakul, hogy elindul a bajnokság, mire számítasz? Mit vársz a következő szezontól? 

- Sok minden függ attól, hogy milyen csapatok lesznek még rajtunk kívül. Mi igazából nem is helyezésben gondolkodunk, bár nyilván jó lenne minél előrébb végezni, hiszen mi lenne más a cél. Mi főleg játékban gondolkodunk, hogy hogyan tudunk mindig egy kicsit előrelépni és fejlődni. Egy csapatban mindig van egy egészséges fluktuáció, azonban a játékosmozgás nálunk az átlagosnál kicsit nagyobb. Most sok új játékos érkezett, és az a célunk, hogy ők beilleszkedjenek a csapatba, kapjanak elég játékpercet, tudjanak fejlődni. 

ema

0
Az egy pont is több a semminél
Városunk kitüntetettjei

Kapcsolódó hozzászólások