Az egy pont is több a semminél

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoport 4. játéknapján a forduló előtt 100 %-os teljesítménnyel álló Cigánd együttesét fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A mérkőzésen csak helyzetekig jutottak a csapatok, a gól ezúttal hiánycikk volt.
Tiszaújváros - Cigánd 0-0 Tiszaújváros, 200 néző. V.: Takács
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Ivánka, Oláh B. (Kollár, 83.), Tóth B. (Vitelki B., 83.), Farkas M., Lőrincz P., Vajda (Nagy D., 61.), Papp, Erős (Géringer L., 32.), Varjas L., Valkay. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Cigánd SE: Popovics - Kovács N., Fenyőfalvi (Szabó K., 91.), Girdán (Katona, 58.), Pap (Králik, 67.), Kardos, Tóth M., Tóth Á. (Motkó, 67.), Vass, Tóth G. (Tomola, 67.), Kelemen. Vezetőedző: Igor Bogdanovic. A találkozó előtti esélylatolgatás azt mondatta a szurkolókkal, hogy a bajnokságot villámrajttal, 3 győzelemmel kezdő bodrogköziek most is győzhetnek. Vitelki Zoltán együttesére pedig a Putnok elleni kudarc után hazai pályán kínálkozott esély a javításra. 

A 3. percben Valkay szabadrúgásánál volt résen Popovics, majd a 6. percben Girdán próbálta ellőni Herceg mellett a labdát. Elsőre kipattant a hazai kapusról, de másodszorra már védett. A szünet előtt nem sokkal ismét Valkay került helyzetbe, de nem találta el a kaput, így 0-0-al vonulhattak pihenőre a felek. A második játékrészt jól kezdte a Tiszaújváros. 

Az 54. percben Lőrincz ívelte középre a labdát, azonban Oláh fejesét bravúrral hárította Popovics. A 63. percben Nagy D. kapott Varjastól labdát, és 35 méterről rátűzte, de nem tudott túljárni Popovics eszén. A hajrában három komoly lehetősége volt a Tiszaújvárosnak. A 81. percben Oláh mesteri beadása után Nagy D. fejese csattant a kapufán. Nem sokkal később a vendégek előtt adódott ziccer, de Kardos 7 méterről fölé vágta. 

A 92. percben egy lecsorgó labdát Kollár lőtt 11 méterről kapura, de a cigándi kapus nagy bravúrral hárított, majd nem sokkal ezután ismét az újvárosi csere volt a főszereplő, aki Farkas beadását követően fejjel már pontatlanabb volt. Végül döntetlen eredmény született. A Tiszaújváros 5 pontjával így a 8. helyen várja a bajnoki folytatást. Vitelki Zoltán együttesére augusztus 26-án, szombaton Magyar Kupa mérkőzés vár, 16 óra 30 perctől hazai pályán a Tiszafüred ellen. 

Az újabb bajnoki augusztus 30-án, szerdán 17 órától lesz, amikor Egerbe látogat a Tiszaújváros. Vitelki Zoltán: Már az első félidőben is sokkal élesebben kellett volna játszanunk. Nagyobb nyomás alá kellett volna helyeznünk az ellenfelet. A második félidőben már több lehetőségünk volt, a végén azonban több hiba csúszott a játékunkba. Szereztünk egy pontot, ami mindenképpen pozitív, dolgozunk tovább, próbáljuk leszűrni a tanulságokat. Igor Bogdanovic: Olyan érzésem volt, hogy mindkét csapat döntetlenre játszott. A Tiszaújvárosnak több helyzete volt, de az elején volt egy nagy helyzetünk, ami sajnos kimaradt. Nekünk ez az 1 pont kedvezőbb, mint a házigazdáknak. Álomszerűen kezdtük a bajnokságot és csapatom eddig nyújtott teljesítményével elégedett vagyok. 

0
Olimpiai reménység
Ezüstérmes újvárosi fociamazonok

Kapcsolódó hozzászólások