Ezüstérem a világkupán

KAJAK-KENU. Második helyen ért célba a poznani világkupán Bragato Giada és Nagy Bianka C-2 500 méteren, amely olimpiai szám. A női kenu párosok olimpiai számában a kevés induló miatt elő- és középfutamokat sem rendeztek, így a Bragato Giada, Nagy Bianka párosnak a döntő volt az egyetlen pályája az egész hétvége során. Az olimpiai bajnok Xu, Sun alkotta kínai egység kezdett a legerősebben, de mögöttük Bragatóék is nagyon jól mentek. Fél távnál csak ők tudtak egy hajónyi távolságon belül maradni a kínaiakhoz. 

A lányok végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, az ezüstérem egy pillanatig sem forgott veszélyben, amely a szegedi negyedik hely után mindenképp előrelépés számukra. A másik magyar egység, a Gönczöl, Opavszky páros a hetedik helyen végzett. 

- Megnyugodtak, lejött róluk az a teher, ami frusztrálta őket, hogy bizonyítaniuk kell a szegedi világkupán. Szegeden rossz taktikát választottak, de itt teljesen máshogy versenyeztek, közel tudtak kerülni a kínaiakhoz. Ebben a párosban még sok van, és most már lehet készülni a világbajnokságra, ahol azt gondolom, hogy éremesélyesként tudnak indulni - értékelte a lányok teljesítményét Hüttner Csaba szövetségi kapitány. 

A végeredmény: 1. Shixiao Xu, Mengya Sun (Kína) 2:03,22, 2. Bragato Giada, Nagy Bianka (Magyarország) 2:04,97, 3. Liudmyla Luzan, Valerlia Tereta (Ukrajna) 2:05,90 

0
Szünidei gyermekétkeztetés
Kovács Gyula Európa-kupát nyert

Kapcsolódó hozzászólások