Év végi rendőrelismerések

Hagyomány már, hogy év végén Tiszaújváros önkormányzata elismeri az adott évben kiváló munkát végzett rendőröket. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság állományából idén tízen vehettek át jutalmat. 

- Az ünnepek közeledtével hagyomány Tiszaújvárosban, hogy a kiválóan teljesítő rendőröket jutalmazzuk, és nagyon örülök, hogy ezt a hagyományt meg tudtuk tartani, és szeretném is ünnepélyesen bejelenteni, hogy bármilyen nehéz lesz a következő esztendő, ez a folyamat nem szakad meg - kezdte dr. Fülöp György polgármester. - Sokszor elmondtam már sok fórumon, hogy mélyen hisz abban a városvezetés, hogy függetlenül attól, ki melyik szervezetnél szolgál, dolgozik, kinek mi a hivatása, minden olyan ember, aki Tiszaújvárosban él, a városi közösségért dolgozik, az elismerésre méltó. Jogi értelemben a rendőrség egy állami szervezet, de a mi szívünkben önkormányzati szervezet, mert ez a város akkor tud élhető lenni, ha önök kiválóan végzik a munkájukat, ezért mi a hálánkat megpróbáljuk így is kifejezni, és minden egyéb olyan dologhoz, amit kapitány úr vagy igazgató úr jelezni fog, mi továbbra is biztosítani fogjuk a segítséget. 

Mindezt azért tesszük, mert mély meggyőződésünk, hogy önök nélkül ez a város élhetetlen lenne - mondta a polgármester. Az elismerések átadásán jelen volt Miskolczi István, Tiszaújváros egykori rendőrkapitánya, jelenleg a vármegyei rendőr-főkapitány bűnügyi helyettese, aki a betegség miatt távollévő Czinege László dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány üdvözletét is tolmácsolta a jelenlévőknek. 

- Polgármester úr, köszönöm a megtisztelő szavakat - kezdte az ezredes. 

- Fontos, hogy kapjunk mind emberi, mind anyagi támogatást, hiszen ez előreviszi a rendszerünket, de az sem mindegy, hogy ezt hogyan adják. Az, hogy Tiszaújvárosban ilyen jó szívvel, konstruktívan, és valóban a közszolgálatáért végzett munkánkért kapjuk, ezt érezzük. Azt pedig, hogy őszintén, jó szívvel adják, csak emeli ennek a támogatásnak a fényét. Nem könnyű manapság rendőrnek lenni, sok feladattal látnak el bennünket a mindennapok. Végignézek a kollégákon, és őszintén mondom, kiváló emberek állnak itt, akik sokat tettek ezért az évért, az idei eredményért, amit a tiszaújvárosi rendőrkapitányság elért. Büszke vagyok, és köszönöm szépen a kollégák és az egész állomány munkáját.

A főkapitányság vezetése nevében azt tudom ígérni, hogy ahogy eddig is tettük, ugyanúgy meg fogunk szolgálni és Tiszaújvárosért dolgozni. Az ünnepség zárásaként dr. Ongai Péter, Tiszaújváros rendőrkapitánya mondott köszönetet az önkormányzatnak.

- Egyedülálló az országban ez a figyelem és ez a támogatás, amit a várostól kapunk. Talán két települést tudnék még idesorolni, ahol van ilyen. Példaértékű ez, hiszen a város nemcsak minket, az állami szerv dolgozóit ismeri el, hanem ugyanígy támogatja a kultúrát, az oktatást, az egyházat, a sportot is. Ezt az érdemet soha senki nem fogja elvenni az önkormányzattól a történelem során. Az egész állomány nevében szeretném ezt megköszönni - mondta a kapitány. 

berta

0
Nyugdíjasok köszöntése
Sulizsaru programzárás

Kapcsolódó hozzászólások