Elismerések sportolóinknak a gálán

Nemzetközi eredményeik alapján az önkormányzat anyagi elismerésében részesültek 

Bragato Giada, a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője az ICF Felnőtt Gyorsasági és Parakenu Világbajnokságon NC2 500 m-en elért 5. helyezéséért, olimpiai kvótaszerzéséért. 

Szegi Zsombor, a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője az ICF Ifjúsági és U23-as Világbajnokságon ifjúsági korosztály C2 1.000 m-en elért 2. helyezéséért. 

Czakó Bálint, a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője az Olimpiai Reménységek Versenyén elért eredményeiért, továbbá az ECA Maraton Európa-bajnokságon ifjúsági korosztály C2 15,4 km-en elért 6. helyezéséért. 

Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi TK versenyzője a Tiszaújvárosi Triatlon Világkupán elit férfi kategóriában elért 1. helyezéséért. 

Kiss Gergely, a Tiszaújvárosi TK versenyzője a Triatlon Világbajnokságon U23 kategóriában elért 10. helyezéséért. 

Kovács Gyula, a Tiszaújvárosi TK versenyzője a Junior Triatlon Európa-kupán elért 1. helyezéséért. 

Sinkó-Uribe Ábel, a Tiszaújvárosi TK versenyzője a Triatlon Világbajnokságon U23 kategóriában elért 30. helyezéséért. 

Lehmann Sára, a Tiszaújvárosi TK versenyzője a Junior Triatlon Európa-kupán elért 12. helyezéséért.

Filep Zóra, a Tiszaújvárosi TK versenyzője a Junior Triatlon Európa-kupán ifjúsági kategóriában elért 21. helyezéséért.

Kiss Máté Botond, a Tiszaújvárosi SC Sakk Szakosztályának versenyzője az Ifjúsági Sakk Rapid Európa-bajnokságon elért 32. helyezéséért. 

Kurucz Hanna, a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület Tiszaújvárosi Csoportjának versenyzője a XVII. Pepe Cup nemzetközi karate emlékversenyen felnőtt női kata kategóriában elért 1. helyezéséért. 

Gyürky Eszter, a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület Tiszaújvárosi Csoportjának versenyzője a XVII. Pepe Cup nemzetközi karate emlékversenyen kadet-junior női kata kategóriában elért 2. helyezéséért. 

Sportáguk legjobbjai Tiszaújvárosban 

Általános Iskola Diákolimpia Kovács Hanna, asztaliteniszező. A Tiszaújvárosi Diáksport Egyesület sportolójaként 2023-ban a diákolimpiai versenyeken az asztalitenisz vármegyei döntő II. korcsoport csapatban első helyezést, a IV. korcsoportban egyéni első helyezést, az országos döntő II. korcsoport csapatban VII. helyezést ért el.

Középiskola Diákolimpia Nagy Balázs, kosárlabdázó. A Tiszaújvárosi GIMI DSE kosárlabda csapatával az elmúlt tanévben országos elődöntőbe jutott. A Kamarás Kupán egy alkalommal a legtöbb pontot dobó, idén pedig a torna legjobb játékosa címet is elnyerte.

Súlyemelés Réti Márton a Tiszaújvárosi SC Súlyemelő Szakosztály versenyzője. A 2023-as évben rendezett Magyar Egyetemista és Főiskolás Országos bajnokságon 1. helyezést, a Messzi István Emlékversenyen 2. helyezést, valamint a Műegyetem kupán 1. helyezést ért el. 

Atlétika Kiss Csaba a Tiszaújvárosi SC Atlétika Szakosztály versenyzője. A szakosztály egyik legeredményesebb sportolója. Több mint 10 éves eredményes versenyzéséért, illetve az Atlétika szakosztályban kifejtett munkájáért kapta az elismerést. 

Labdarúgás Herceg Péter közel 8 éve az FC Tiszaújváros játékosa. Hihetetlen magabiztosságot ad a kapuban, mely a csapat tavaszi teljesítményének, az elvárások teljesítésének alapja volt. 

Kosárlabda Bán Tibor a Tiszaújvárosi Phoenix KK játékosa. Csapatának egyik alappillére. Edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt a győzelem vezérli. Nehezen viseli a vereséget, ezért próbálja magából és a csapatából mindig kihozni a maximumot. A pályán kívül is igyekszik ápolni a jó kapcsolatot a csapattársaival, amivel csak előrébb lendíti az egységet. 

Triatlon Lehmann Csongor a Tiszaújvárosi TK versenyzője. A klub kiemelkedő teljesítményű versenyzője, a világranglistán a 10. helyen szerepel, az olimpiai ranglistán 8. helyen áll. 

Kajak-Kenu Bragato Giada a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője. 2023-ban a felnőtt világbajnokságon 4. és 5. helyezést ért el, ezzel olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak. Az Európa-játékokon egy bronzérmet, a Világkupán ezüstérmet és egy 4. helyezést ért el, felnőtt válogatott kenus. 

Könyvjutalomban részesült felnőtt sportolók 

Tóth Éva a Tiszaújvárosi SC Természetjáró Szakosztályának túravezetője. Több éve aktívan részt vesz a szakosztály életében, mind szervezőként, mind a programok végrehajtójaként.

Katona László Zoltánné (Rónai Alíz) az FC Tiszaújváros női csapatának játékosa, a védelem egyik pillére. Harcos, lelkes játékával megkeseríti az ellenfél támadóinak életét. Edzéslátogatottsága kimagasló, követendő példa legtöbb csapattársának. 

Tóth Borisz az FC Tiszaújváros felnőtt csapatának játékosa, második szezonját tölti az egyesületnél. Csupa szív játéka példaértékű minden fiatal számára. A csapat stabil és meghatározó tagja. 

Szalánczi Tamás az FC Tiszaújváros utánpótlásának szakmai vezetője. Elismerten nagy szakmai tudással és tapasztalattal rendelkezik, amit szívesen megoszt edzőkollégáival. A szakmai munkához való hozzáállása példaértékű és példamutató. 

Okoh Victor Kelechi a Tiszaújvárosi Phoenix KK felnőtt csapatának meghatározó embere. Amióta a Klub színeiben játszik, játéktudása rengeteget fejlődött. Jó munkamorállal rendelkezik, edzésen és mérkőzésen is a maximumot nyújtja. 

Lehmann Bence a Tiszaújvárosi TK versenyzőjeként Középtávú Országos Bajnokságon 1., Klubcsapatban Országos Bajnokságon ugyancsak 1. helyezést ért el. 

0
Tiszaújváros szolgálatában álltak
Ezüstvasárnap Szulák Andreával

Kapcsolódó hozzászólások