Egy teljes félidő a pokolban

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 11. fordulójában az Újpest II együttesét látta vendégül a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A kék-sárgák az első félidőben jelentős hátrányba kerültek, amit a második játékrészben megpróbáltak ledolgozni, de nem sikerült. Vitelki Zoltán tanítványai így hazai vereséggel zárták a játéknapot.
Tiszaújváros - Újpest II 2-4 (0-3) Tiszaújváros, 150 néző. V.: Török
Tiszaújváros: Herceg - Oláh B. (Kollár, 82.), Lehóczki (Vitelki B., 46.), Tóth B. (Vajda C., 77.), Bussy (Erős, 46.), Farkas M., Tóth S., Varjas L., Nagy D., Ivánka, Valkay. Edző: Vitelki Zoltán. Újpest II: Genzler - Szűcs Á., Horváth B., Horváth D., Radosevic, Geiger, Simon (Mucsányi, 70.), Dékei (Árki, 82.), Kovács D., Varga Gy. (Sarkadi, 77.), Jürgens. Edző: Mundi Viktor. Az elmúlt héten Hatvanban történt kisiklás után elérkezett a javítás ideje. A tiszaújvárosiak hazai pályán sikerre éhesen vették fel a harcot az újpesti tartalékcsapattal szemben. A találkozó előtt Tóth Simont köszöntötte a klubvezetés, aki a legutóbbi fordulóban 100. mérkőzését játszhatta újvárosi színekben. 

Az első helyzet a házigazdák előtt adódott, de Ivánka 2 méterről nem találta el a kaput. A fővárosiak a 8. percben veszélyeztettek először, ekkor Herceg ütötte kapufára a labdát. A 15. percben megszerezték a vezetést a lila-fehérek. Dékei futott el remekül a jobb oldalon, középre adott labdáját Simon lőtte 14 méterről a sarokba, 0-1. A bekapott gól után igyekeztek gyorsan egyenlíteni a vendéglátók, de a 20. percben Tóth S. beadását követően Varjas 4 méterről lőtt mellé, majd a 30. minutában Oláh kapáslövése kerülte el néhány centivel a kaput. Nem sokkal ezután, a 31. percben ismét jött a hidegzuhany. Geiger tálalt ragyogóan Dékei elé, aki 14 méterről laposan helyezte a labdát Herceg lába mellett a hálóba, 0-2. A 41. percben az újpestiek újból mattolták az újvárosi védelmet. Dékei iramodott meg egy labdaszerzés után, majd ügyesen tálalt Jürgens elé, aki Herceg mellett a hazai kapuba lőtt, 0-3. A szünet előtt nem sokkal még Oláh távoli szabadrúgása adott okot izgalomra, de Geiger a kifejelte a sarokra tartó labdát. 

A második játékrész elején hamar összejött a szépítés. Az 50. percben Valkay szögletét Varjas 5 méterről előrevetődve fejelte Genzler kapujába, 1-3. A gól lökést adott a hazaiaknak, hiszen a 63. percben jött az újabb újvárosi találat. Nagy D. lőtt kapásból 12 méterről, a kapus megpróbált védeni, de csak bentebb tudta sodorni a labdát, 2-3. Elkapta a fonalat ekkor Vitelki Zoltán együttese, és a hazai nézők azt hihették, akár még az egyenlítés is összejöhet. Ám a 79. percben egy jobb oldalról, a 16-os csücskétől elvégzett szabadrúgást Radosevic csúsztatott hat méterről Herceg kapujába, 2-4. A hátralévő 10 percben újabb jelentős esemény már nem történt, így az újvárosiak vereséggel zárták a játéknapot. A kék-sárgák 14 pontjukkal jelenleg a 8. helyen állnak és legközelebb október 22- én, vasárnap 13 órától a REAC otthonában lépnek pályára. Vitelki Zoltán: Bántó, hogy kikaptunk. Hamar hátrányba kerültünk, ennek ellenére nekünk is megvoltak a ziccereink, amikkel, nem tudtunk élni. A második félidőre szerkezetet váltottunk és visszajöttünk a mérkőzésbe. Sikerült két gólt lőni, de sajnos egy figyelmetlenségből kapott negyedik találat eldöntötte a mérkőzést.

Mundi Viktor: Nagyon nehéz mérkőzés volt. Hiába vezettünk az első félidőben 3-0-ra, a Tiszaújvárosnak is ugyanúgy megvoltak a száz százalékos helyzetei. Ők kihagyták ezeket, mi berúgtuk. A szünetben is arra hívtam fel a figyelmet, hogy vezetésünk ellenére a meccsben még bármi benne van. Összességében kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést, győzelmünk így teljesen megérdemelt. 

0
Üveghutás bringás érmek
Újvárosi bajnok

Kapcsolódó hozzászólások