Egy híján száz pont Battán

KOSÁRLABDA. A viszonylag sima első félidő után váratlanul nehéz folytatás következett Százhalombattán a Phoenix számára február 24-én. A magabiztos, tizenhárom pontos fordulást követően megszaporodtak a hibák, és végül nem sok hiányzott a vereséghez a sereghajtóval szemben. 

Százhalombatta - Phoenix KK 94-99 (19-27, 23-28, 23-18, 29-26)
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Orliczki Mátyás (5), Bán Tibor (39-21), Lakatos Máté (11/3), Okoh Victor Kelechi (4), Kocsis Zalán (9/3). Csere: Czimer László Adrián (-), Csák Bence (5/3), Gáspár Balázs (10), Kiss Kolos (4), Molnár Bence (-), Vaskó György (6/6), Kovács Zoltán (6). Vezetőedző: Lekli József. Kocsis triplájával nyitott a Phoenix, aztán Bán sajátította ki magának a Százhalombatta gyűrűjét, aki csak az első etapban tizenöt egységet szerzett a csapatnak. 9-17 után egyre inkább magára talált a házigazda, a tizenkét pontos előny az utolsó percben öt egységig olvadt, de Csák negyedzáró távolija mégiscsak megtartott nyolc pontot a vezetésből (19-27). 

A folytatásban a közel egyperces gólcsendet Kelechi törte meg, majd Lakatos találataival kezdett volna ismét távolodni ellenfelétől az Újváros, ám újra jöttek a battai válaszok. Bán és Gáspár kosaraival a hatodik percre tizennégy pontos előny alakult ki (34-48), ami végül Vaskó dudaszós triplájával nagyjából meg is maradt (42-55). Nem sokáig sikerült tartani a magabiztos előnyt a harmadik etapban. Három perc elteltével a rivális már tíz ponton belül volt, és ezt követően is sikeresen kihasználta a bizonytalanabbá váló tiszaújvárosi játékot. Megszaporodtak a rontott dobások, az eladott labdák, így nem is sikerült a továbbiakban tíz egység fölé tornázni a vezetést (65- 73). A záró felvonásban válságosra fordult a helyzet. A vendéglátók két percen belül két pontra zárkóztak fel (71-73), és bár ezután többször is ellépett hét egységgel, nem tudott döntő előnyt kiharcolni a Phoenix. 

A jól küzdő ellenfél a hetedik percben egyenlített (89-89), de Bán és Lakatos találataival ismét lendületet kapott a Tiszaújváros. A fordítás veszélye még az utolsó percben is fennállt, ekkor 94-95-re javított a Százhalombatta, azonban Kocsis és Bán pontjai biztosították a rendkívül nehéz győzelmet (94-99). Bán Tibor rendkívüli dobóformával hozta a mezőny legjobb teljesítményét (39/21 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt, 8 kiharcolt fault). 

Elérte a tíz egységet Lakatos Máté (11/3 pont, 3 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt, 1 kiharcolt fault) és Gáspár Balázs is (10 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 5 kiharcolt fault). 

Horváth Balázs: A mérkőzésen történtek miatt nehéz most értékelni a mai találkozót, de mindenképpen szeretném megdicsérni a játékosaimat, mert nagyon szépen játszottak és a végsőkig küzdöttek. Amennyiben ezt a produktumot tudjuk a pályára vinni a kiesés elleni párharcban, biztos vagyok benne, hogy meglesz a bennmaradás. 

Lekli József: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! A támadójátékunkkal elégedett vagyok, mert dobtunk kilencvenkilenc pontot, viszont a védekezésünk nagyon rosszul működött. Kilencvennégy kapott pont rengeteg, és ebből nagyon sok olyan kosár volt, ami könnyen elkerülhető lett volna. Gratulálok a Százhalombatta csapatának is, mert végig küzdöttek és kitartók voltak.

0
Hunyadis tornászsikerek a diákolimpiai versenyeken
Döntetlenre mentett meccs

Kapcsolódó hozzászólások