Döntetlennel zárták a szezont

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 30., azaz utolsó fordulójában Sényőn szerepelt a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A találkozón igazságos döntetlen született, és ezzel az eredménnyel a kék-sárga alakulat 46 ponttal a 6. helyen végzett. 

Sényő - Tiszaújváros 1-1 (1-1) Sényő, 200 néző. V.: Farkas, 

Sényő: Talián - Ur, Klepács K., Márton, Kapacina K., Farkas M., Lizák (Vámos M., 61.), Schmidt, Vámos G., Orosz M., Szopkó (Garda, 66.). Edző: Nagy Sándor. Tiszaújváros: Hornyák - Ivánka, Tóth S., Géringer L. (Bencsík, 73.), Papp F., Farkas M. (Elek, 91.), Vitelki B. (Skripek, 73.), Bökönyi, Varjas L., Valkay (Lehóczki, 88.), Bidzilya (Kollár, 73.). Edző: Vitelki Zoltán. Gólok: Klepács K. (45.), ill. Bökönyi (43.). Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat.

A szezonzárót mindenképpen szerette volna szebbé tenni a Vitelki csapat. A Tiszaújváros zsinórban 5 forduló óta nem talált legyőzőre, így joggal reménykedhetett a remek folytatásban. Csakhogy míg a Tiszaújváros számára nem volt komoly tétje a találkozónak, addig a Sényőnek égető szüksége volt, hogy legalább 1 pontot szerezzen és így biztosan megőrizze NB III-as tagságát. Jól kezdtek a vendégek, mert a 15. percben Varjas lövését védte Talián, majd a 20. percben már Schmidt tesztelte Hornyákot, de az újvárosi kapus a helyén volt. Pár perccel később Farkas M. próbálkozását is hatástalanította a Sényő kapusa. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést a Tiszaújváros. A 43. percben egy szöglet után Bökönyi elé került a labda, aki 13 méterről emelt a hosszú felsőbe, 0-1. A vendégek azonban nem sokáig örülhettek a gólnak, ugyanis a 45. minutában jött a sényői egyenlítés. Egy visszagurított labdát Klepács továbbított 6 méterről a tiszaújvárosiak kapujába, 1-1. Ez az állás a szünetig már nem is változott. 

A második játékrész egyetlen említésre méltó helyzetét a házigazdák puskázták el. A 60. percben Kapacina 10 méterről a felső kapufát találta el. A döntetlen igazságosnak mondható. A Tiszaújváros ezzel 46 ponttal a 6. helyen zárta a szezont. Nagy Sándor: Részünkről feszültség látszódott a csapaton. A tét rányomta a bélyegét. Igazságos döntetlen született, amivel elértük a minimális célunkat. Ezt is át kell élni egyszer. Vitelki Zoltán: Nem foglalkoztunk azzal, hogy milyen nyomás van a hazai csapaton. A pozíciónkat szerettük volna megtartani és a 3 pontért játszottunk. A hazaiak kontrákra rendezkedtek be, de jól tudtuk kezelni. Irányítottuk a játékot, a kapu előtt is voltak lehetőségeink, de gyors gólváltás volt a félidő vége felé. A második félidő elején kapusbravúrra is szükségünk volt, amit első NB III-as mérkőzésén a fiatal Hornyák Zalán mutatott be. A masszív hazai védekezést nem sikerült feltörnünk, ezért meg kell, hogy elégedjünk az egy ponttal. A 6. helyen zártunk és stabil a csapat. Tudjuk, hogy miben kell fejlődünk a következő szezonra, és ennek megfelelően fogunk dolgozni. Gratulálunk a mai bemutatkozóknak, a 17 éves Hornyák Zalánnak és Elek Mátyásnak. Köszönöm a játékosoknak az egész éves korrekt munkát, a stábnak, a segítőknek, a vezetőknek és a klub dolgozóinak a segítséget. Jó pihenést mindenkinek!

0
Bajnoki cím Mariskának
Nyáron robban a diákmunka

Kapcsolódó hozzászólások