Brianna, a meglepetésbaba

Kökény Brianna Sarolta, Tiszaújváros első babája január elsején született, délután 1 órakor. 3150 grammjával és 54 centijével meglepetésként érkezett a Kökény család életébe. Édesanyjával több, mint egy hetet töltöttek a B-A-Z Vármegyei Központi Kórházban, hiszen nem indult zökkenőmentesen a kis Brianna élete. Kökény Nikoletta Mónika és Kökény Sándor Martin kapcsolatuk elejétől kezdve szerettek volna kisbabát. Nikinek már volt egy lánya és egy fia, míg a férjének egy lánya, mégis vágytak a közös gyermekre. Mivel azonban hiába próbálkoztak, Niki nem esett teherbe, így elengedték a dolgot és letettek a gyermekvállalásról. És ekkor kopogtatott be Brianna. Akkor jött, amikor ő akart, szülei legnagyobb meglepetésére. 

- Nagyon meghökkentünk, hiszen amikor akartuk, nem jött, most pedig már nem is számítottunk rá - meséli Brianna anyukája, Nikoletta.

- A várandósságom szerencsére problémamentes volt, az eleje és a vége nehezebb volt ugyan, de egyébként rendben volt. Mi Németországban éltünk, viszont a sógornőmék itt laknak Tiszapalkonyán, ezért jöttünk Tiszaújvárosba. A korom miatt veszélyeztetett terhes voltam, így 3 hónapos terhesen abba kellett hagynom a munkámat, viszont a férjem kint maradt, így ingáztam a két ország között, ez nem volt egyszerű. Pláne a két gyerekkel, hiszen a férjemnek van már egy 5 éves kislánya, nekem pedig egy 12 éves fiam, a lányom pedig 23 éves, de ő már nyilván nem velünk él. 

- Ebben a nagy jövés-menésben mikor érkezett meg Brianna? 

- December 26-ra voltam kiírva, de 25-én már kórházba kerültem magas burokrepedés gyanújával, mert szivárgott a magzatvizem. Nem csináltak velem semmit, csak bent tartottak a kórházban és megfigyeltek, hogy ne kelljen mindennap bejárnom NST-re. 31-én, szilveszterkor már erősebben folyt a magzatvizem, és én úgy láttam, hogy nem tiszta, hanem mekóniumos, de hiába szóltam, felvittek a szülőszobára ugyan, de félóra múlva már le is küldtek, mert az orvosok azt mondták, hogy nincs vele probléma. Elsején reggel a vizit után aztán megint felvittek a szülőszobára, mert nem stimmelt az NST, és egy szülésznő is megvizsgált és kiderült, hogy a magzatvíz bizony valóban nem tiszta, úgyhogy azonnal vittek sürgősségi császárra, így 40 hét 6 napra született meg Brianna. 

- Szülés után minden rendben volt a picivel? 

- Sajnos 15 perces korában összeomlott a légzése és lélegeztetőgépre tették. Közben valami fertőzést is elkapott, úgyhogy antibiotikumot adtak neki, január 9-ig volt az intenzív osztályon, de mindennap bemehettem hozzá szoptatni és nagyon kedvesek voltak a dolgozók a koraszülött részlegen. Kaptam lehetőséget, hogy a miskolci Ronald Házban legyek és onnan járhattam a kicsihez. Azóta szerencsére minden rendben vele, kell még néhány kontrollvizsgálatra vinni, de látszatra nincs probléma, reméljük, nem is lesz. 

- Sosem hallottam még a Brianna nevet, ti hogy találtatok rá? 

- Amikor megtudtam, hogy kisbabánk lesz, éreztem, hogy kislányom lesz. Mindig is a Brilliána nevet szerettem volna neki adni, rengeteget jártam utána, hogy tudjuk anyakönyveztetni, de sajnos nem sikerült, ezért lett Brianna, de ezt a nevet is nagyon szeretjük. A Saroltát pedig anyósom után kapta, mert a nagyobbik lányom pedig az anyukám után kapta a második nevét. - Nem indult egykönnyen Brianna élete, mi a helyzet most otthon, mióta hazatértetek? - Nagyon jó kislány, szó szerint egy hangja sincs, eszik és alszik. Az éjszakákat is végigalussza, hajnalban felébred enni és ennyi, így mi is tudunk tőle pihenni, aminek kifejezetten örülünk, hiszen nincs segítségünk, bár a tesók azért segítenek, amiben csak tudnak, és ők is nagyon örülnek a kicsinek. 

venna 

0
A tiszaújvárosi vegyipar története
Sikeres Kazinczys próbanyelvvizsgázók

Kapcsolódó hozzászólások