Bővült a duális paletta

Gyakorlatorientált tanulmányok, ösztöndíjrendszer, karrierlehetőség, szakmai tapasztalat. Mindez lehetséges azoknak a diákoknak, akik csatlakoznak a MOL duális képzéséhez. Szerda délután - minden eddiginél nagyobb létszámmal - 109 középiskolai duális képzésben résztvevő tanuló számára nyitották meg a 2023/2024-es tanévet. A program sikere 2017 óta töretlen, eddig közel 300 diák tett sikeres vizsgát, ezzel is biztosítva jövőjét a munka világában. 

- Szeretném megköszönni minden kollégámnak és pedagógusnak azt a kivételes, magas fokú, professzionális és teljes szívű munkát, mellyel néhány év leforgása alatt egy igazi siker- történetté tették a duális szakképzést. Egy olyan sikertörténetté, ami nemcsak itt, a MOL Petrolkémiában, hanem a borsodi vármegyében, az egész MOL-csoporton belül, sőt kívül is példaértékű - hangsúlyozta ünnepi megnyitójában Császár Péter a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója. A program keretein belül a jövőben szeretnének olyan képzési palettát biztosítani, ami a vegyipar teljes oktatási spektrumát lefedi. A kiváló szakemberekre pedig a jövő nemzedékének is hatalmas szüksége van. 

- Örömteli, hogy egyre több diák kapcsolódik be a duális képzésbe. Remélem, hogy ez a folyamat csak erősödni fog a következő években. Véleményem szerint egy jó szakma felér egy diplomával. Emellett az is tisztán látszik, hogy egy jó szakmai tudással és iskolai eredménnyel az egyetemi világ felé is nyitott, könnyebb lehet az út - értékelt Bihall Tamás a Borsod- Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Az idei tanévben a Szerencsi SZC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola, a Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum, a Debreceni SZC Vegyipari Technikum mellett új partnerként csatlakozott a Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum is. Újdonság még, hogy vegyipari gépésztechnikus, gépgyártástechnológiai technikus, mechatronikai technikus, vegyésztechnikus, elektronikai technikus és a villanyszerelő mellett idén a vegyipari képzés is elindult. 

O.K. 

0
A lomtalanításról társasházak részére
Őseink nyomában Visegrádon

Kapcsolódó hozzászólások