Az első félidő döntött

LABDARÚGÁS. A labdarúgó NB III Északkeleti csoportjának 24. fordulójában a kiesés elől menekülő Salgótarján ellen lépett pályára a Tiszaújváros. Vitelki Zoltán együttesének ezen a mérkőzésen nem termett babér, 2-1-es vereséggel távozott az SBTC otthonából. Az előző két forduló gólerős játéka (5 gólt rúgott a kék-sárga együttes és egyet sem kapott) bizakodásra adott okot a tarjániak pályáján. Az SBTC jól kezdte a találkozót és a 23. percben meg is szerezte a vezetést. Egy jobbról beívelt szabadrúgást követően a vendég védők nem tudtak menteni, a lecsorgó labdára Kálmán csapott le, aki 7 méterről a hálóba lőtt, 1-0. A folytatásban Varjas előtt adódott helyzet, de az újvárosi játékos nem találta el a kaput. 

A 36. percben Skripeket vágták fel a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest a sértett végezte el, és lövése védhetetlenül kötött ki a jobb felső sarokban, 1-1. A házigazdák azonban hajtottak a győzelemért és továbbra is támadásban maradtak. Az első félidő végén járt már a mérkőzés, amikor Lőrincz követett el szabálytalanságot a büntetőterületen belül. A 11-est már a félidő hosszabbításában végezte el Filkor és lövését Hrabina nem védhette, 2-1. A második játékrészben előbb Cseh, majd Bidzilva és Valkay is csatasorba állt, de ez sem sokat segített. A hazaiak hősiesen védekeztek, de támadásban már nem igazán jeleskedtek. A Salgótarján alig-alig lépte át a felezővonalat. A 90. percben egyenlíthettek volna a vendégek, de Ivánka 10 méterről leadott lövése a kapufán csattant. A Tiszaújváros ezzel a vereségével 36 ponttal, kevesebb győzelmével áll az Újpest II mögött a 7. helyen. 

Salgótarján - Tiszaújváros 2-1 (2-1) 

Salgótarjáni BTC: Szalay - Klajban (Jacsó, 87.), Filkor, Horváth M. (Csáki, 76.), Benkő, Nagy M., Molnár T., Kálmán R., Csifó (Tarlósi M., 87.), Boros (Tarlósi P., 54.), Csuka. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd. Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Ivánka, Kollár (Cseh, 60.), Bussy (Bidzilya, 65., Géringer L., 87.), Vitelki (Valkay, 65.), Farkas M., Papp F., Lőrincz P., Bökönyi, Varjas L., Skripek. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. 

Sebestyén Szilárd: Hatalmas fegyvertény, hogy zsinórban a harmadik győzelmünket szereztük meg, amely a hazai pálya ellenére is érezhető ellenszélben sikerült. Számunkra égetően fontos volt a három pont. 

Vitelki Zoltán: Egyáltalán nem vettük félvállról a mérkőzést, tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz. A pálya egyes területein nem tudtunk elég agresszívan és olyan minőségben focizni, ahogy kellett volna. Ez leginkább a támadó zónára vonatkozik. Összességében ma megközelítőleg sem volt annyi lehetőségünk, mint az elmúlt mérkőzéseken és szerencsénk sem volt. Van bőven hiányérzetem.

0
Kettős győzelemmel a legjobb négyben
Rájátszás

Kapcsolódó hozzászólások