Az egyik uszoda nyit, a másik újjáépül

Megkezdődött a Sportcentrum uszodájának tetőrekonstrukciója. Pontosan egy évvel ezelőtt vihar rongálta meg a tetőszerkezetet mintegy 500 négyzetméternyi területen. A helyreállítási munkák július elején kezdődtek el, és október elejéig tartanak majd. A szerződés szerint a kivitelezőnek 90 napja van a munka elvégzésére. - Ütemezés szerint, jól halad a munka - nyilatkozta lapunknak Kalászi István, műszaki ellenőr. 

- A teljes sérült faszerkezetet és hőszigetelést is lebontották és új íves szarufákat és hőszigetelést tettek fel, valamint letakarták páraáteresztő fóliával. A nyugati oldalon már elkészült a bádogfedést fogadó deszkázatnak a 90 százaléka és most készül a keleti oldalnak a deszkázatfogadó része is. 

Majd ezt követően a héten várjuk az új bádogfedést, ha megérkezik a jövő héten, már azzal is el tudunk kezdeni dolgozni. A munkálatok közel ötven százaléka már elkészült, elértük azt az állapotot, hogyha esik az eső, akkor az elkészült munka már nem sérül, mert a páraelvezető fólia le tudja vezetni a csapadékot és az eddig beépített anyagok nem áznak el, a kész munkát nem kell kijavítani. A beruházás közel 200 millió forintba kerül. A Deák téri uszoda már szeptember 4-étől csatasorba áll. A Sportcentrum munkatársai augusztus 21-e óta készítik az uszodát a nyitásra. - A kisebb karbantartási munkálatokkal és a takarítással is végeztünk, sőt már a medence is feltöltve várja a jövő hét hétfőt, a nyitás napját - tudtuk meg Széplaki-Mészáros Ilonától, a Sport-Park Kft. projektmenedzserétől. 

- Mint ahogy korábban megszokhattuk, hasonlóképpen áll vissza az uszoda rendje szeptembertől. Lesz iskolai, óvodai úszásoktatás, jönnek majd az egyesületek is, és természetesen biztosítunk idősávot a lakosságnak is, akik kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap a délutáni órákban vehetik majd igénybe az uszoda szolgáltatásait változatlan áron. 

ema 

0
Bezár a strand
Hosszabb szünidők, hosszabb tanév

Kapcsolódó hozzászólások