A Karcag hajrázott jobban

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 8. fordulójában a Karcag SE vendégeként lépett pályára a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Sokáig úgy tűnt, döntetlennel zárul a találkozó, de a végén a házigazdáknak sikerült gólt szerezniük, mellyel eldőlt a mérkőzés. A legutóbbi hetekben jóból is, rosszból is kijutott az újvárosiaknak. A bajnokságban Gyöngyösön nyertek, a Magyar Kupában a Nyíregyháza ellen hazai pályán a 87. percig vezettek, aztán tizenegyesekkel kikaptak és kiestek sorozatból. Sebaj! - gondolhatták a játékosok, hiszen így már csak a bajnokságra kell koncentrálni. A Karcag ellen idegenben legutóbb 2-0-ra nyert az együttes, és joggal bízhatott abban, hogy ez a tendencia most is folytatódik. Az első játékrészben jól is kezdett a Tiszaújváros. A 20. percben Varjas lépett ki a védők között, de 16 méterről fölé lőtt. A 30. minutában Vajda volt szemfüles, meglátta, hogy kint áll a kapus, de Kovács P. ujjheggyel még szögletre tolta a labdát. A második 45 perc elején a Tiszaújváros átvette az irányítást, de veszélyes helyzeteket nem tudott kialakítani. Ahogy telt-múlt az idő, a karcagiak támadókedve is megjött és a hajrához érve meg is szerezték a vezetést. 

A 79. percben egy labdaszerzést követően Andric tört kapura, majd a kifutó Herceg mellett Constantinescuhoz passzolt, aki így 6 méterről az üres kapuba rúgta a labdát, 1-0. Nem sokkal később úgy tűnt végleg eldönti a meccset a Karcag. A 82. percben Andricot rántotta le a 16-oson belül Valkay. A büntetőt a csereként beállt Antic ballal a felső kapufára lőtte. A 93. percben egyenlíthetett volna a Tiszaújváros. Valkay 18 méterről elvégzett szabadrúgását a hazai kapus csak kiütni tudta, a labda Erős elé került, aki nem találta el rendesen a labdát, és a védők menteni tudtak. Az újvárosiak így vereséggel zárták a fordulót és 11 pontjukkal a 6. helyen állnak. A Vitelki tanítványok legközelebb október 1-jén, vasárnap 15 órától az SBTC együttesét látják vendégül. 

Karcag - Tiszaújváros 1-0 (0-0)

Karcag, 100 néző. V.: Tóth T. Karcagi SE: Kovács P. - Nikic (Constantinescu, 73.), Győri, Pataki, Kónya, Kis B., Andric (Karmacsi, 85.), Gránicz (Antic, 73.), Csiki, Maruscsák, Hujbert (Varga Zs., 90.). Vezetőedző: Varga Attila. Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Oláh B., Tóth B., Vitelki B. (Kollár, 75.), Géringer L., Lőrincz, Vajda, Papp, Erős, Varjas L., Valkay. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Varga Attila: Nagyon jó meccset játszottunk egy jó Tiszaújváros ellen. Rövid volt az út, amit eddig a csapattal megtettem, de örülök, hogy amit az egy hét alatt gyakoroltunk, azt viszontláttam ma a meccsen. Boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk. 

Vitelki Zoltán: Nagyon kulturáltan fociztunk, sokat tudtuk a labdát birtokolni, szépen építkeztünk, higgadtan játszottunk. Néhány poszton az agresszivitás hiányzott.Nem érdemeltünk vereséget, de az ellenfél rúgott gólt, mi pedig nem. A nélkül pedig nehéz. Azt szívesebben nyilatkoznám most, hogy gyengén játszottunk, de sok gólt rúgtunk.

0
Kifeszített íjak a Laza Plázánál
Kevesebben meccselnek

Kapcsolódó hozzászólások