Végig meccsben voltak

KOSÁRLABDA. Kiélezett, az utolsó pillanatig kétesélyes mérkőzést játszott a listavezetővel a Phoenix. A feszes iramú, színvonalas találkozón egyáltalán nem volt esélytelen a hazai gárda, de a végjátékban a Dávid Kornél KA összpontosított jobban.
Phoenix KK - Dávid Kornél KA 70-77 (21-27, 18-16, 15-11, 16-23)
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (5/3), Orliczki Mátyás (3), Lakatos Máté (16/6), Gáspár Balázs (16/3), Kocsis Zalán (16). Csere: Czimer László Adrián (-), Demkó Milán (-), Bán Tibor (2), Kiss Kolos (1), Molnár Bence (3/3), Okoh Victor Kelechi (4), Kovács Zoltán (4/3). Vezetőedző: 

Lekli József. Motiváltan, egy 5-0-ás rohanással nyitott a Phoenix, és egészen a negyed derekáig tartani is tudta az előnyt. Ettől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a vendégek az utolsó másodpercben egy dudaszós triplával komolyabb különbséget alakítottak ki (21-27). Nagy erővel küzdött a felzárkózásért a második szakaszban a hazai csapat, ám sokáig a fehérváriak akarata érvényesült. A mélypontot a tizenegy pontos hátrány jelentette a hetedik percben (28-39), ekkor azonban sikerült ritmust váltani, és a félidőig négy egységre fogyott a különbség (39-43). A harmadik etapban sem csökkent a lendület. 

A negyedik percben 45-45- nél egyenlített, majd a vezetést is magához ragadta a Phoenix. Jelentősen ellépni sajnos nem tudott, az etap végére be is érte a rivális (54-54). A záró felvonásban hamar vendégfölény bontakozott ki. A második percben volt utoljára egál (56-56), ezt a DKKA gyors távolodása követte. Az ötödik percre már tízegységes volt a hátrány (56-66), ám egy időkérés visszahozta a győzelmi reményeket. Kemény munkával zárkózott fel három pontra a Phoenix (65-68), de az egyenlítést meghozó dobások rendre kimaradtak. Negyvenöt másodperccel a vége előtt még egyszer volt esély az egyenlítésre (70-73), azonban ekkor már gyors megoldásokra lett volna szükség, ezek pedig nem akartak összejönni (70-77). A legjobb teljesítménnyel Lakatos Máté (16/6 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 8 assziszt, 5 kiharcolt fault) és Kocsis Zalán (16 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 5 kiharcolt fault) zárt, de 16 pontot ért el Gáspár Balázs is (16/3 pont, 7 lepattanó, 3 kiharcolt fault). 

Lekli József: Gratulálok a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiának, úgy gondolom, hogy nagyon jó meccset játszottunk. Nagyjából sikerült azt megcsinálni, amit szerettünk volna, jól védekeztünk, de egy ilyen fontos meccsen nem szabad ennyi üres triplát kihagyni. Megteremtettük a lehetőséget magunknak, megvoltak a helyzeteink, és ez most sajnos tényleg az üres triplákon múlott. Gratulálok a csapatnak, mert nagy meló volt, jól küzdöttek, mutatták a tartást, de ez ennyire volt elég. 

Dzunic Branislav: Kiélezett meccset játszottunk, nagyjából ugyanúgy, mint Székesfehérváron. Megdolgoztunk érte, hogy legyen esélyünk a győzelemre, és meg is tudtuk nyerni a végjátékot. 

0
Giada és Csongi a jelöltek között
Hatvan perc nem elég

Kapcsolódó hozzászólások