Újvárosi forgatagban

Hagyományteremtő céllal, többek között régiségekkel és helyi, környékbeli termelők kézműves finomságaival ismerkedhettek az érdeklődők október 14-én, a Városháztéren. Az Újvárosi forgatag a könyvektől a lakberendezési tárgyakon át a kézműves élelmiszerekig minden korosztálynak kínált különlegességeket. 

- Tokajból érkeztem, facebookon hallottam a vásárról, gondoltam, kipróbálom, milyen - árulta el érdeklődésünkre Hercegfalvi Ildikó. 

- Hoztam fajtamézeket és gyógynövényes sűrítményeket is, az ősz beköszöntével egyre nagyobb szerepet kapnak ezek a termékek. Kizárólag természetes élelmiszerekkel foglalkozom, mindet én magam termelem. Jó ötletnek tartom ezt a vásárt, talán jövök legközelebb is. 

- Örülök ennek a vásárnak - értékelt a standok között sétálva Alexa Ottilia. 

- Egyrészt, mert visszahozza egy picit a gyermek- és a fiatalkoromat, másrészt lehet találni itt nagyon jó könyveket és kézműves termékeket is. Jó volna, ha mindig lenne, mert kincsekre lelhet az ember. A hirdetését legközelebb talán érdemes egy picit korábban közzétenni, ettől eltekintve minden remek. Az Újvárosi forgatag megálmodója, Braun István megígérte: mindent elkövetnek annak érdekében, hogy kereskedelmi jellege mellett közösségerősítő szerepet is betöltsön a vásár. 

- Szeretnénk a környékbeli termelőknek, kereskedőknek minél szélesebb körben lehetőséget biztosítani a termékeik eladásához, emellett pedig részünkről közösségerősítő célja is van a vásárnak - mondta. 

- Úgy gondoljuk, hogy ez egy remek lehetőség arra is, hogy összehozza az embereket egy nagyon szép környezetben. Érkeztek ma ide Miskolcról, Emődről, Polgárról és Debrecenből is, és azt hiszem, már tiszaújvárosi árusunk is van. Nagyon sok ígéretet kaptunk a későbbi alkalmakra, de szeretném felhívni a figyelmet, hogy várjuk továbbra is sok szeretettel a helyi, környékbeli termelők, kézművesek jelentkezését a +36 30 461-7708-as telefonszámon. Találkozzunk újra november 11-én! 

Ördögh István 

0
Mérsékelt ütemű lett az infláció
A köz, meg a tisztaság

Kapcsolódó hozzászólások