Újabb fitneszpark létesült

Egy új és két már meglévő elemből telepítették azt a fitneszparkot, ami az Örösi és a Mátyás király út környezetében, a hajós játszótér mellett várja a mozogni vágyókat. Az új kültéri kondiparkot alig néhány napja adták át, de többet is felújítottak és átalakítottak. 

- Még tavaly kezdtük meg a kültéri fitneszparkok szabványossági előírások szerinti átalakítását két ütemben, bruttó 15 millió forintból - nyilatkozta Vismeg Monika, a Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztály vezető-helyettese. 

- Az első ütemben a nyár közepére készült el az Ifjúsági park és a Mátyás Király 14-20. előtti kültéri fitneszpark, majd ősszel újabb szerződést kötöttünk a Városgazda Kft.-vel a második ütemre. Az új edzőpark is ennek a része volt, amit a a lakók kérésére telepítettünk ide. Több parkot is korszerűsítettünk, elemeket cseréltünk és bővítettük a burkolatokat. A szerződés határideje március 31. volt, de az elmúlt hétre már készre jelentették. 

- Miért volt szükség most a korszerűsítésre? 

- Az első fitneszparkokat 2014-ben telepítettük. Használattól és időjárástól függően ezek elhasználódnak, így már szükségszerű volt a felújításuk. Időközben volt egy jogszabályváltozás is, ami az egyes eszközök közötti távolságokat szabályozta és sokkal nagyobb távokat határozott meg, ezért is kellett a parkokat átalakítani. 

- Játszótéri felújítások is lesznek idén? 

- 2023 végén valósult meg több játszótéren is az elemek cseréje, főként nagyobb várakat és homokozókat helyeztünk ki. Az idei költségvetés 15 millió forint értékben tartalmazza új játszótéri elemek cseréjét, a burkolatok megújítását, illetve a játszótéri információs táblák kihelyezésének a költségét. 

venna 

0
Vármegyei harmadik
Négy százalék alatt az infláció

Kapcsolódó hozzászólások