Új műanyaggyártó a városban

Új gyárat adtak át a Tiszaújvárosi Ipari Parkban. Az olaszországi anyavállalat, az ILTAR-ITALBOX a terjeszkedés mellett döntött, aminek helyszíne Tiszaújváros lett, így az első külföldi üzemük nálunk nyitotta meg kapuit, Iltarian Plastic Kft. néven. A nagy múltú társaság 1959 óta expandált poliolefineket gyárt, és azért döntöttek a magyarországi gyár megnyitása mellett, mert bővíteni akarják tevékenységüket, így könnyebben ki tudják szolgálni a kelet-európai ügyfelek igényeit. - Az európai piacok alapos elemzése után született meg az a döntés, hogy Magyarországon, azon belül pedig Tiszaújvárosban nyitunk egy új üzemet - mondta Baldassare Elia, az ILTAR- ITALBOX elnöke. 

- Tiszaújváros ugyanis komoly ipari jelentőségű város, szilárd gyártási struktúrával rendelkezik, ami ideális környezetnek ígérkezett új üzemünk számára. Emellett jelentős logisztikai előnyt jelent a BMW debreceni gyárához való közelsége is. Az új tiszaújvárosi üzem összesen tizennégy munkavállalót foglalkoztat, akik a városból vagy a környékbeli településekről járnak be dolgozni. 

- A korábban pelletgyárként működő épület most újra életre kelt és új feladatot kapott - mondta a tiszaújvárosi Pákh Endre, az Iltarian-Plastic Kft. gyárigazgatója. 

- Az Iltarian Plastic Kft. modern gyártási technológiával, korszerű gépekkel egy teljesen felújított üzeme kelt életre Tiszaújvárosban. Célunk, hogy fontos szereplői legyünk a helyi és a nemzetközi gazdaságnak. Az elmúlt időszakban az anyavállalt támogatásával és a helyi, valamint a külföldi kollégáink segítségével komoly eredményt értünk el azzal, hogy kevesebb, mint egy év alatt ezt a beruházást meg tudtuk valósítani, és bízom benne, hogy a következő időszak is hasonlóan sikeres lesz. Az Iltarian-Plastic Kft. fő profilja a formahabosított polipropilén, röviden EPP gyártása, amiből az autóiparnak készítenek alkatrészeket és lebomló, környezetbarát csomagolóanyagot is gyártanak.

- Unikális jelenség, hogy egy várost a gazdasági szükségletek és igények hoztak létre és a gazdaság erejének köszönhetően válik sikeres, élhető, modern és európai településsé - mondta köszöntőbeszédében dr. Fülöp György polgármester. 

- A mi városunk is ilyen. Úgy gondolom, hogy a siker kulcsa a stabil gazdasági háttér, a mindenkori városvezetők és városlakók elkötelezett, lokálpatrióta hozzáállása. Megtisztelő, hogy a több mint fél évszázados múlttal rendelkező olasz vállalat Tiszaújvárost találta alkalmas helyszínnek új üzeme megnyitására. Mélyen hiszek abban, hogy két partner között az együttműködés csak akkor lehet igazán eredményes, ha mindkét fél nyertesnek érzi magát, ahogy mondani szoktuk, kialakul a win-win szituáció, valamint ez az együttműködés tartós és hosszú távra szól. Tiszaújváros önkormányzata a jövőben is arra fog törekedni, hogy jó kapcsolatot ápoljon az itt működő cégekkel és azokkal, akik itt szeretnének befektetni.

ema

0
Próba nyelvvizsga a Hunyadiban
Ülést tart az önkormányzat

Kapcsolódó hozzászólások