Térfigyelő kamerák a biztonságért

Tiszaújváros önkormányzata évtizedek óta kiemelten kezeli a város közbiztonságának megőrzését. A legfontosabb célja, hogy az itt élőknek biztonságos, nyugodt környezetet teremtsen, és az ehhez szükséges pénzügyi, infrastrukturális feltételeket is biztosítsa. Ezért a múlt évi költségvetésben 30 millió forintot különített el a képviselő-testület a térfigyelő kamerarendszer továbbfejlesztésére és bővítésére. - Évekkel ezelőtt a város bekötőútjait bekameráztuk, és most azt szeretnénk, hogy a város belterületeit is, amit csak lehet, kamerával megfigyelt területté tegyük - nyilatkozta lapunknak dr. Fülöp György polgármester. 

- A mostani fejlesztés tervezési munkálatai már tavaly ősszel elindultak, a szakértők felmérték és kijelölték az új kamerák telepítési helyszíneit. A szükséges pályázati előírások lefolytatását követően, az új eszközök beszerzése után, idén tavasszal kezdődtek meg a kivitelezési munkálatok a Szent István úton. A rendelkezésre álló keretösszeg három kamerasziget megvalósítását tette lehetővé, amire összesen 15 darab korszerű kamerát szereltek. A Tisza ABC mellé, a Sörpatika közelébe és a katolikus templomnál lévő körforgalomhoz telepített modern kamerák lézeres fókusszal rendelkeznek és alkalmasak a gépjárművek rendszámának leolvasására is. 

A kamerák által rögzített képeket a közterület-felügyelők és a rendőrség munkatársai egyaránt figyelik. A kamerarendszer további bővítése, fejlesztése ütemezetten folytatódik az elkövetkező időszakban is. A tervek szerint az Ifjúsági parkba, a város nyugati és északi területeire is terveznek újabb telepítéseket. 

ema 

0
Ötvenéves érettségi találkozó
Zeneiskolások a Zene világnapján

Kapcsolódó hozzászólások