Szünidei gyermekékeztetés

Eddig csupán 12-en kérvényezték az önkormányzattól a térítésmentes napi egyszeri meleg étkezést Tiszaújvárosban ezen a nyáron. Pedig ennél jóval többen jogosultak az ingyenes ebédre, amihez mindössze egy nyilatkozatot kell benyújtani a Polgármesteri Hivatalba. A törvény értelmében a szünidei gyermekétkeztetésre a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek jogosultak. Az önkormányzat helyi rendelete szerint viszont a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő kiskorúaknak is biztosítják az ingyenes ebédet a nyár folyamán. 

További feltétel, hogy rendelkezzenek tiszaújvárosi lakóhellyel vagy bejelentett tiszaújvárosi tartózkodási címmel és életvitelszerűen itt is éljenek. - Idén 112 - 5 hónapos és 18 éves kor közötti - gyermek jogosult az ingyenes ebédre - tudtuk meg Szlávikné Szabó Anettől, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal Intézményfelügyeleti, Szociális és Sport Osztály szociális csoportvezetőjétől. - Tiszaújváros önkormányzata május 15-ig levélben értesítette az érintetteket. Idén június 17. és augusztus 31. között, a vakáció 54 munkanapja alatt biztosítják a jogosultaknak a napi egyszeri meleg ételt. 2016 óta kizárólag helyben lehet elfogyasztani az ebédet, amire két helyszínen is van lehetőség. Az egyik a Központi Étterem Tiszaújvárosban, a Kazinczy út 3. alatt, a másik az „Esély" Napközi Otthon Tiszaszederkényben, ezzel is segítve az ott élőket. 

A tapasztalat azt mutatja, hogy évről évre egyre kevesebben élnek a lehetőséggel, sokan például csak a napközis táborok időtartama alatt kérik az ebédet, ha a tábor nem biztosít meleg étkezést. A szünidei gyermekétkeztetést a szülőnek vagy a törvényes képviselőnek kell kérvényeznie. A kérelmek folyamatosan benyújthatóak a Polgármesteri Hivatalban. 

venna

0
Városunk kitüntetettjei
Messze még az egyszámjegyű

Kapcsolódó hozzászólások