Sikeres szezont zártak a horgászok

Langyos szél, felhők mögül előbukkanó napsugarak, igazi vénasszonyok nyara. A kora őszi időjárás ugyan kedvezett a Zabos Géza Horgász Egyesület versenyzőinek, a nagy fogások mégis elmaradtak. A horgászok azonban nem csüggedtek, kitartóan várták a kapást egész délelőtt. Az egyesület horgászai a sajószögedi Erdészeti és Tolnai tavon zárták az évadot. A Zabos Géza Horgász Egyesület szezonzáró versenyére idén 60 fő nevezett. Félidőben a horgászok között sétálgatva a legtöbb szákot még üresen találom, az egyikben viszont egy méretes ponty csapkod. 

- Egyelőre csak ezt az egy pontyot fogtam, de ameddig a szerelék a vízben van, esély is van, úgyhogy bizakodunk - Major József igazi optimista horgász. 

- Szerencse is kell hozzá, de azért egy kis tudás sem árt, megfelelő csali, helyismeret és persze rengeteg idő meg kitartás. Előfordul, hogy hal nélkül megyek haza, de nem számít, másnap már újra itt vagyok. 

- Közel 20 éve horgászok, nagyon szeretek, mert jó a levegő, legtöbbször a párommal szoktam, de szerencsére mióta nyugdíjas vagyok, még több időm van kijönni a tóra - ezt már Korcsog Sándorné meséli, miután kifogott egy közel 3 kg-os pontyot. 

- Eddig Nagycsécsen, egy több mint 8 kg-os amur volt a legnagyobb hal, amit kifogtam, itt csak kisebbeket szoktam, pontyot, törpeharcsát, esetleg keszeget.

- Igazi magányos horgász vagyok, szeretem a csendet - meséli Rimszki Béla, aki 40 éve fogott először pecabotot a kezébe. 

- Nagyon megnyugtat a horgászat, a feleségem meg is jegyezte sokszor, hogy túl nyugodt vagyok - nevet Béla. 

- Ma eddig csak néhány keszeget, pár törpeharcsát és egy kárászt fogtam. Versenyezni jöttem ugyan, de az se baj, ha nem nyerek, élvezzük a jó időt. Mozgalmas idényen van a túl az egyesület, de az évadzáró horgászverseny után sem a pihenésé a főszerep. Az ősz a halasítások, a pályázatok időszaka. 

- Sikeres szezont zártunk, mindegyik haltelepítésünk sikeres volt és a versenyeink, rendezvényeink is egész jó érdeklődéssel zárultak - összegzi az évadot Ivánka-Tóth Attila, az egyesület titkára. 

- Ebben az évben igazán nagy fogások nem voltak, de azért a Tiszán volt pár szép kapás. Szerencsére meg tudtuk őrizni a tagságunk közel 95%-át, most 2300 fő körül vagyunk, az ifikkel, a hölgyekkel és a nyugdíjasokkal együtt. Sokan vagyunk, ma is 60-an versenyeznek, bár az idő jó, nem minden körülmény ideális a horgászathoz, túl sok például a fényváltás, ez nem nagyon kedvez a halfogásnak. Győztesek A férfi fenekezős kategória győztese Balogh Ferenc lett 4780 grammal, míg az úszós kategória első helyét Gál Péter csípte meg 3310 grammal. Az ifik között Hevesi Dánielé lett a győzelem, míg női kategóriában Korcsog Sándorné vitte el az aranyérmet 3960 grammal. A legnagyobb, 2510 grammos halat Balogh Krisztián fogta. 

venna 

0
Alzheimer: önmagunk teljes elvesztése
Mamutnézőben a könyvtárban

Kapcsolódó hozzászólások