Segítség a társasházaknak

Három társasház közös képviselője is az épületükben található lift felújítására kért rendkívüli önkormányzati támogatást. Egy negyedik társasháznál a szennyvíz alapvezeték cseréjéhez kértek pénzügyi segítséget. A képviselő-testület összesen 2.307.859 forint támogatást ítélt meg a lakóközösségeknek. A Mediterrán Ház Társasház személyfelvonója üzemképtelenné és életveszélyessé vált, emiatt jelenleg nem üzemeltetik. A biztonságos működtetéshez a teljes fékrendszert szükséges cserélni. A javítás költsége bruttó 1.679.829 Ft. 

A Szederinda Társasházban található lift biztonságossá tétele érdekében - a karbantartást végző Avas-Lift Kft. javaslata alapján - szükséges a fülkeajtó függesztésének, a biztonsági záraknak, a mágneskapcsolóknak, a fülkei ellensúlynak és a fülkeajtók csúszóinak cseréje. A felújítás költsége itt bruttó 2.298.573 Ft. Az Ady Társasház felvonója szintén nem üzemel megbízhatóan, a szakcég javaslatára a fülkeajtó függesztését, a mágneskapcsolókat, a fülkei ellensúlyt, és a fülkeajtók csúszóit kell cserélni, illetve frekvenciaszabályzót kell beépíteni. A kivitelezés költsége itt a legnagyobb, bruttó 2.833.802 Ft. A Park Társasház közös képviselője a szennyvíz alapvezeték cseréjének rendkívüli támogatását kezdeményezte az önkormányzattól. A soron kívüli hozzájárulásra azért volt szükségük, mivel a közelmúltban két alkalommal is dugulás volt és kilyukadt a vezeték. 

A TiszaSzolg 2004 Kft. a felmérést követően az alapvezeték haladéktalan cseréjét javasolta. A csatorna kiváltásának költsége bruttó 414.372 Ft. Tekintettel a rendkívüli helyzetekre a képviselő-testület a kérelmező lakóközösségeket a lakóépületek energiatakarékosságot célzó és gépészeti beruházásainak, felújításainak támogatására vonatkozó előző évi szerinti támogatási elvet alkalmazva a Mediterrán Ház Társasháznak 559.943 Ft, a Szederinda Társasháznak 766.191 Ft, az Ady Társasháznak 944.601 Ft, a Park Társasháznak 138.124 Ft rendkívüli, vissza nem térítendő támogatást nyújtott. 

f.l. 

0
Befejezett beruházások
Temetővilágítás

Kapcsolódó hozzászólások