Sándor spori, a sorscsapás

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 6. fordulójában a DVSC II együttesét fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A sárga-kékek ugyan vezetést szereztek, de két véleményes játékvezetői ítélet mindent megváltoztatott. Az újvárosiak derekasan küzdöttek, de végül 3-1-es vereséget szenvedtek.
Tiszaújváros - DVSC II 1-3 (1-1) Tiszaújváros, 100 néző. V.: Sándor Cs.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Valkay, Ivánka, Lőrincz, Papp F., Varjas L., Oláh B. (Kollár, 57.), Tóth B. (Erős, 57.), Vitelki B. (Vajda, 57.), Géringer L., Nagy D. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Debreceni VSC II: Erdélyi - Nwachukwu, Doktor Zs. (Lyskov, 77.), Horváth Z. (Kócs-Wasburn, 61.), Cibla (Farkas T., 90.), Takács B., Horváth-Gaudi, Fábián (Romanchuk, 61.), Nagy R., Gellén, Batai (Kohut, 46.). Vezetőedző: Máté Péter. 

Jó előjelekkel készült a mérkőzésre a Tiszaújváros, hiszen továbbjutott a Magyar Kupában, majd idegenben az Eger ellen a bajnokin is győzött. A DVSC II közepesen kezdte a szezont, de mindössze 1 ponttal volt lemaradva a házigazdáktól. A találkozó ritmusát csak nehezen vették fel a csapatok, komoly gólhelyzetről 30 percig nem lehetett beszélni, ekkor szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a Tiszaújváros. Oláh B. ragyogóan középre ívelt labdája Nagy D. elé került, aki két védővel a nyakán átvette azt, majd 5 méterről a bal sarokba lőtt, 1-0. 

A 34. percben azonban minden megváltozott. Egy balról belőtt Cibla szögletet követően a büntetőterületen belül történt lökésért 11-est ítélt a játékvezető, majd Ivánkát reklamálásért kiállította. A büntetőt a 37. percben Batai lőtte nagy erővel a bal sarokba, 1-1. A szünet előtt Cibla lőtt kapura a 40. percben, de lövése célt tévesztett, így 1-1-el tértek pihenőre a felek. A második játékrészt rögtön góllal nyitotta a vendégcsapat. Az 52. percben Nwachukwu szerzett labdát az újvárosi térfélen, kicselezte a védőket, majd éles szögből 10 méterről Herceg alatt a hálóba lőtt, 1-2. 

Az emberelőnyben játszó debreceniek ezután helyzetek sokaságát dolgozták ki, de a gólszerzés nem jött össze. A Tiszaújváros a végén mindent megtett, hogy sikerüljön egyenlítenie, ám ez nem sikerült. A 94. percben a hajdúságiak szereztek újabb gólt, Nwachukwu 18 méterről laposan lőtt és a labda a vetődő Herceg mellett a rövid sarokban kötött ki, 1-3. A majdnem egy órát emberelőnyben játszó DVSC II így simán győzött Tiszaújvárosban. Vitelki Zoltán együttese 8 pontjával a 9. helyen áll, és legközelebb szeptember 9-én, szombaton 16 órától Gyöngyösön lép pályára. 

Vitelki Zoltán: Nehéz érzelmek nélkül beszélni a meccsről, nem is tudok. Soha nem éreztem még mérkőzés után ennyire idegesnek és csalódottnak magam. Soha nem foglalkoztam külső körülményekkel, úriember maradok most is. Azt azért el kell mondanom, hogy olyan szituációért büntetett bennünket a ,,sors", ami egy mérkőzés folyamán többször is előfordul. Ráadásul egy esetért ítéltek ellenünk egy büntetőt és egy kiállítást. Ez fájt. Addig uraltuk a meccset, szerintem a szezonban a legjobb periódusunk volt az említett eseményig. Élvezték a focit a játékosok, utána viszont váltanunk kellett. Innentől a csapat olyan szinten érezte az igazságtalanságot, azt, hogy küzdeni kell, meg kell, meg lehet fordítani a meccset. 

Máté Péter: Egy nagyon jó Tiszaújvárost sikerült legyőznünk. A kiállítás minket segített, de játékban tudunk mi még ettől jobban játszani is. További sok sikert a Tiszaújvárosnak!

0
Negyedik hely az előolimpián
Kovács Gyula a top10-ben

Kapcsolódó hozzászólások